До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В Україні випустили серіал про пса Патрона

Справжньою зіркою соцмереж минулого року став пес Патрон – джек-рассел-тер'єр, який служить у ДСНС і разом зі своїм господарем вишукує міни й інші вибухові предмети. Музиканти присвячують йому пісні, а українські бренди випускають світшоти із зображенням пса Патрона. Від сьогодні на Megogo та YouTube можна побачити серіал "Пес Патрон", мета якого – підвищити обізнаність дітей і дорослих у питаннях мінної небезпеки.

Серіал розповідає про війну в Україні та про буденну роботу пса Патрона. Так, у першій серії, яка називається "Зруйнований міст", пес Патрон розповідає своєму другові коту Тому про свій робочий день. Він отримав сигнал про зруйнований міст і відчув небезпеку. Знешкоджуючи вибухові предмети у річці, пес Патрон пояснює героям (в цій серії це, зокрема, риба – пан Короп), як правильно поводитись із незнайомими предметами, що схожі на вибухівку (спойлер: телефонувати в ДСНС).

Реклама

Мультсеріал озвучили українські зірки: Даша Астаф'єва, Надя Дорофєєва, Василь Байдак, а музику створили гурт Karta Svitu та Дмитро Шуров. Режисерка серіалу – Анастасія Філілєєва, а над розробкою мультфільму працювала студія Plastic Bag за підтримки UNICEF.

Хоча мультфільм "Пес Патрон" знятий в легкій та розважальній формі, тема, якій він присвячений, – надважлива. Так, у недавньому інтерв'ю прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зауважив, що російське вторгнення в Україну призвело до утворення в нашій країні найбільшого мінного поля у світі – його площа складає 250 тисяч квадратних метрів. Це більше, ніж площа всієї Великобританії. На розмінування підуть роки, наголошують спеціалісти.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.