До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Український фільм про підлітків 90-х — у програмі Венеційського кінофестивалю

Дебютна стрічка режисерки Ани Бурячкової "Назавжди-назавжди" потрапила в конкурс Венеційского кінофестивалю. Фільм бере участь у конкурсній програмі Orizzonti Extra. Цього року фестиваль проходитиме з 30 серпня до 9 вересня.

Реклама

"Назавжди-назавжди" — це щемка історія дорослішання. Події відбуваються у Києві наприкінці 90-х років: Тоня переходить зі школи в центрі міста до іншої — у спальному районі, та потрапляє до компанії відчайдушних підлітків. Разом вони шукають пригод та неприємностей на околицях пострадянського Києва. Незабаром Тоня закохується в Журіка, а дружба з Лєрою змушує її відчути потяг до брата подруги — Сані. Все це призводить до заплутаного любовного трикутника. Водночас складне минуле Тоні переслідує її, кидаючи виклик новій дружбі та романтичним стосункам. Чи зможе вона знайти власний шлях або ж загубиться у нових суперечливих стосунках?..

Режисерка каже, що ця стрічка — "пісня любові, присвячена розгубленим підліткам кінця 90-х, які виросли серед пострадянської руїни, добре засвоївши правило — якщо тебе ніхто не полюбить, ти не виживеш". Анна Бурячкова — українська режисерка та сценаристка, яка відома насамперед як авторка музичних відео, телевізійної реклами та соціальних кампаній. В її біографії — кліпи для Джамали, "Океан Ельзи", ONUKA. Одна з нових робіт Бурячкової — щемкий кліп на пісню Стасік "Герої вмирають".

Анна Бурячкова (ліворуч) на зйомках "Назавжди-назавжди"
Анна Бурячкова (ліворуч) на зйомках "Назавжди-назавжди"

Головні ролі у фільмі зіграли Аліна Чебан, Захар Шадрін, Артур Алієв, Єлизавета Цілик, Дар‘я Жихарська. Робота над "Назавжди-назавжди" розпочалася в 2020 році, сценарій був написаний у співпраці з режисеркою Мариною Степанською ("Стрімголов"), а закінчилися знімання у Києві за кілька місяців до повномасштабної війни.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.