До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Брюса Вілліса діагностували деменцію

У Брюса Вілліса діагностували лобово-скроневу деменцію. Про стан актора повідомила його родина в соціальних мережах.

Брюс Вілліс
Брюс Вілліс

Реклама

Навесні 2022 року у 67-річного Вілліса діагностували афазію — розлад мови, коли частково чи цілком втрачається можливість користуватися словами для вираження думок у спілкуванні. Через те, що Вілліс страждає від захворювання, яке впливає на його когнітивні здібності, йому довелося зробити перерву в акторській діяльності. Афазія актора прогресувала, і йому змогли поставити більш конкретний діагноз — лобово-скроневу деменцію.

"Сьогодні немає засобів лікування цієї хвороби, і ми сподіваємося, що це може змінитися найближчими роками. Оскільки стан Брюса прогресує, ми сподіваємося, що велика увага засобів масової інформації може бути зосереджена на висвітленні інформації щодо цієї хвороби, яка потребує набагато більшої обізнаності та досліджень", – йдеться у заяві близьких актора.

Заява була підписана членами сім'ї Вілліса, зокрема його дружиною Еммою Гемінг, з якою він має двох доньок, і його колишньою дружиною Демі Мур і їхніми трьома дочками.

Згідно з інформацією Національної служби охорони здоров’я Великобританії, лобово-скронева деменція є "рідкісною" формою хвороби, яка впливає на особистість, спричиняє у хворого проблеми з поведінкою та зазвичай з мовними функціями, зокрема, синтаксисом.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.