До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Страшно боятися: нові містичні серіали, від яких неможливо відірватися

Від Ніколь Кідман у серіалі-трилері до багатосерійної екранізації розповіді Стівена Кінга — ці містичні серіали від Netflix, Hulu й інших платформ обіцяють вразити до мурашок.

Кадр із серіалу "Дев'ять зовсім незнайомих людей"
"Дев'ять зовсім незнайомих людей"

Реклама

Прем'єра серіалу відбулася на Hulu в серпні, при цьому подивитися його можна на Amazon Prime Video, в якій би точці земної кулі ви не перебували. Сюжет серіалу засновано на однойменному романі Ліани Моріарті і, попри містичну складову, нагадує детективний роман "Десять негренят" Агати Крісті. Ми знайомимося з дев'ятьма абсолютно різними й незнайомими людьми, серед яких є і домогосподарка, і письменниця, і подружня пара, які приїжджають в елітний пансіонат, щоб забути своє похмуре минуле. З цим їм обіцяє допомогти директорка пансіонату, яку грає Ніколь Кідман. Подивимося, чи вдасться їй зцілити душі постояльців.

"Клікбейт"

У центрі сюжету — загадкове зникнення Ніка Брюєра. Невідомо, де перебуває чоловік, проте в мережі з'являється відео, в якому Нік зізнається в тому, що він аб’юзер. І коли ролик назбирає п'ять мільйонів переглядів, він помре. Весь сезон у спробах урятувати Ніка його родичі відкривають для себе неприємні факти про людину, яка здавалася приємним і добропорядним сім'янином. Серіал пробирає до мурашок і залишає неоднозначний післясмак — усе в дусі Netflix.

"Північні води"

У північні води вирушає китобійна експедиція. На судні збирається ізольована група людей, і невдовзі з'ясовується, що в групі є людина, небезпечна для інших. Військовий хірург, який випадково приєднався до експедиції, і за сумісництвом — центральний персонаж історії, опиняється в центрі подій, допомагає вижити і впоратися з надзвичайними подіями. З огляду на те, що до прем'єри серіалу в 2021 році над ним працювали майже п'ять років, результат просто обов’язково має вразити.

"Чепелуейт"

Едрієн Броуді виконав головну роль у серіалі, знятому за мотивами оповідання Стівена Кінга "Поселення Єрусалим". У центрі історії Америка 1850-х років і вдівець Чарльз Бун у відставці, який переїжджає у фамільний будинок з дітьми, щоб заглибитися в історію сім'ї. І зіткнутися з низкою напружених містичних подій. Цей серіал — справжній хоррор для любителів полоскотати нерви.

"Убивства в одній будівлі"

Містичний, але комедійний детективний серіал про те, як троє сусідів на Манхеттені створюють подкаст про те, що пристрасно люблять усі разом — похмурі детективні історії. І все б нічого, та ось тільки в їхньому будинку починають відбуватися реальні вбивства. Чому за життям героїв спостерігати цікаво й весело, а не страшно і напружено? Тому що ролі головних персонажів виконують Селена Гомес, яка давно не з'являлася на екрані, а також Стів Мартін і Мартін Шорт. Чудове товариство для розслабленого вечора!

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.