До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про новий фільм Netflix "Білявка"

Netflix представили трейлер одного з найочікуваніших фільмів цього року — байопіку "Білявка". Актриса Ана де Армас блискуче перевтілилася в одну з головних білявок XX століття — Мерилін Монро.

У пантеоні не дуже щасливих білявок XX століття Мерилін Монро займає одне з головних, якщо не головне місце. Саме завдяки її непростій біографії цікавість до стрічки Ендрю Домініка "Білявка" із самого початку була величезною. Фільм нарешті виходить, а ми тим часом розповідаємо найцікавіше про сценарій та знімання стрічки.

Реклама
Сюжет "Білявки" охоплює життя Монро від дитинства до смерті

В основі стрічки — роман "Білявка" письменниці Джойс Керол Оутс 2000 року. Роман починається з того, що його головну героїню перекидають між прийомними сім’ями, коли вона тужить за відсутнім татом, і закінчується її романом із Джоном Кеннеді. Звісно, голлівудська кар’єра Монро є центральною в сюжеті, але її досвід становлення та формування в дитинстві також висвітлюється докладно. Цікаво, що Оутс уперше почала працювати над книжкою про життя Монро після того, як побачила фотографію 15-річної Норми Джин Бейкер, яка виграла конкурс краси в Каліфорнії в 1941 році.

Від трейлера у вас мурашки по спині бігатимуть

Офіційний трейлер представлений 28 липня, і він прекрасний. Починається з кадру з чоловіком, який стукає у двері вбиральні Монро, коли вона отямлюється й шле поцілунок самій собі в дзеркало. Потім ми бачимо, як вона приїздить на блискучу прем’єру під крики натовпу. Відтак камера показує Боббі Каннавале в ролі її другого чоловіка, Джо Ді Маджіо. "З чого ви почали?" — запитує він її, маючи на увазі старт кар’єри Монро. "Що почала?" — муркоче вона. Ми раптово повертаємося в часи, коли Монро нерішуче заходить у кімнату для прослуховування, її зустрічає впливовий керівник, який палить сигари та, схоже, перебуває на межі того, щоб скористатися нею. Повернувшись у сьогодення, Монро шепоче: "Здається, мене відкрили". Також варто зазначити ще кілька яскравих моментів у трейлері. Це те, як Ана Де Армас відтворює сцену в Some Like It Hot, коли Монро наспівує пісню "I Wanna Be Loved by You"; Адріан Броуді в товстих окулярах, який грає третього чоловіка Монро, Артура Міллера; і один тривожний момент, коли розлючена Монро врізається своєю машиною в дерево.

Це не традиційний біографічний фільм

Письменниця Джойс Керол Оутс завжди наголошувала, що "Білявка" — це вигадана історія, натхнена життям Монро. Авторка використовує її історію, щоб дослідити часто токсичну природу американської популярності, і не ставить собі за мету надати остаточну інформацію про 36 років Норми Джин. (Показово те, що Оутс називає Норму Джин Нормою Джин упродовж усього роману, це перенесено і в сценарій.) Її 700-сторінкова книжка містить як повністю вигаданих персонажів, так і абсолютно реальних, як-от Вайті, художник-гример, який відповідав за відтінок шкіри Монро кольору слонової кістки і колір волосся. Ще серед реальних персонажів — титан Голлівуду Біллі Вайлдер, який зняв Монро у двох її найвідоміших фільмах: "Сверблячка семи років" (1955) та "У джазі тільки дівчата" (1959).

Акторського складу "Білявки" досить, щоб зчинити галас на "Оскарі"

Ана де Армас, що дебютувала в ролі дівчини Бонда в минулорічному фільмі "Не час помирати", з успіхом використає свої надзвичайні якості в головній ролі, а Джуліанна Ніколсон із серіалу "Мейр з Істтауна" зіграє матір Монро Гледіс. Боббі Каннавале з’явиться в ролі "колишнього спортсмена" Джо Ді Маджіо, зірки "Янкі" та чоловіка Монро впродовж дев’яти бурхливих місяців; Едрієн Броуді зіграє її третього чоловіка Артура Міллера, який став об’єктом розслідування ФБР на початку їхніх стосунків через його комуністичні зв’язки; і Каспар Філліпсон візьме на себе роль Президента Джона Ф. Кеннеді, якому Монро за кілька місяців до смерті виконала серенаду "З днем народження, містере Президенте".

Але не тільки акторські роботи у фільмі блискучі. Саундтрек до "Білявки" написав культовий музикант Нік Кейв, давній друг режисера Ендрю Домініка.

Ана де Армас блискуче перевтілилася в роль Мерилін Монро

Кубинська акторка Ана де Армас поставилася дуже відповідально до своєї ролі. Вона дев’ять місяців навчалася в тренера з діалогів, щоб опанувати унікальним грудним голосом Монро. Також вона брала участь у сеансах ADR (це процес повторного записування діалогу актора в тихих умовах під час постпродакшну). Дженніфер Джонсон, яка вдягла Марго Роббі для її перевтілення у фільмі "Я, Тоня", відповідає за костюми в "Білявці", а ціла армія гримерів допомогла Де Армас перетворитися на зірку легендарного фільму "В джазі тільки дівчата". Зображення Де Армас зі знімального майданчика засвідчують, що три з половиною години в гримерному кріслі щодня були проведені з користю. Перевтілення насправді неймовірне.

У фільмі буде жорстока сцена сексуального насилля

У романі "Білявка" є особливо пронизливий розділ "Щоденник". У ньому описано, як 21-річна Монро йде на своє перше прослуховування фільму в місце, яке називають "Студією". Там продюсер, містер Зі, жорстоко зґвалтує дівчину. Пізніше їй скажуть, що вона виграла роль після свого "прослуховування", а її кар’єра фактично розпочалася після цього. "Я вважаю, що він був не жорстокою людиною, а людиною, що звикла домагатися свого, тож в оточенні „маленьких людей" є спокуса стати жорстоким", — із жахом скаже потім Мерилін Монро. На роль містера Z обрано Девіда Варшофскі. Ймовірно, цю сцену буде відтворено повністю...

Реліз "Білявки" запланований на 23 вересня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.