До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Розкішні корсети, коштовності та корони: все про костюми в серіалі "Королева Шарлотта: Історія Бріджертонів"

На Netflix вийшла костюмована драма "Королева Шарлотта. Історія Бріджертонів", яка зображує історію кохання королеви Шарлотти та короля Георга III та шлях молодої королеви до влади. Спеціально для шоу художники з костюмів Лін Паоло та Лаура Фрекон створили тисячі розкішних образів, сотні корсетів та коштовних прикрас.

Cвіт серіалу "Бріджертони" завжди міг пишатися своїми пишними та яскравими костюмами, але цього разу команда серіалу дійсно перевершила себе. Створюючи костюми та прикраси, художники відправились шукати натхнення у США, Англію, Італію та Іспанію, відвідали музеї, шовкові фабрики та ювелірні будинки — аби занурити глядача у феєрічний та різноманітний світ королеви Шарлотти.

Реклама

Королева Шарлотта та король Георг — реальні історичні особи. Вони познайомилися в 1861 році, коли Шарлотті було 17, а Георгу — 22 роки. Це був шлюб за розрахунком, адже вони побралися через 6 годин після першої зустрічі — проте згодом закохалися одне в одного. Через 4 роки після шлюбу у короля Георга почалися перші ознаки психічного розладу, які далі погіршилися та вплинули на їхнє життя та стосунки, хоча відомо, що королева до останнього підтримувала свого чоловіка. В серіалі Георга та Шарлотту грають Індія Амартейфіо та Корі Мілкріст в молодості, а в епоху Бріджертонів — Голда Рошевель і Джеймс Фліт.

І хоча серіал розповідає про реальних історичних осіб, його сюжет — вигаданий. Проте костюми цього разу максимально наближені до епохи, від георгіанських силуетів суконь і до точних копій корон, виготовлених італійським ювелірним будинком Pikkio.

Робота над образами розпочалася зі створення спідньої білизни та корсетів. Для основного акторського складу білизну та корсети розробляли досвідчені англійські майстри, решта були виготовлені в Лос-Анджелесі. Загалом для серіалу було створено сотні корсетів. Як і має бути, вони були оздоблені по-королівськи: шовк із Садбері та Саффолка, історичного центру шовкоткацтва Великобританії; парча з Франції; і багате оздоблення з лондонського магазину тканин Joel & Son, який створює предмети одягу на замовлення нинішньої королівської родини.

Але разом з тим Netflix не були би собою, якби не додали до стилю героїв гостроти, адже художники описують стиль серіалу як такий, де "висока мода зустрічається зі історичною епохою "з родзинкою".

Зокрема, деякі образи та силуети були натхнені доробком Крістіана Діора та Роже Вів’є 50-х років — будинку моди, який виготовляв взуття для Діора. Дизайнер Чарльз Джеймс був ще одним натхненням для художників з костюмів. Тож в деяких костюмах можна побачити, як поєднуються силуети 1760-х років та 1950-х, а також New Look.

Найцікавішими, звісно, є образи королеви Шарлотти. Ті, хто дивився "Бріджертонів", пам'ятають її у старшому віці — як сувору, іронічну королеву, яка надає перевагу благородним відтінкам червоного і золотого. Проте молода Шарлотта починає свій шлях при дворі із зелених, рожевих і синіх кольорів, ніжних та м'яких.

Ключову роль в образах героїв зіграли прикраси — художники діляться, що у них навіть було кодове ім'я для серіалу — Jewels, так багато прикрас вони створили для нового шоу. Коштовне каміння можна побачити не тільки на сукнях, але й корсетах та навіть у зачісках героїнь. Так, прикраси для "Королеви Шарлотти" створили бренд Larkspur & Hawk й Autore, а також голлівудський бренд Joseff. Деякі вироби відтворюють реальні прикраси королівської сім’ї, зокрема діамантовий браслет Марії Антуанетти з трьох ниток, який можна побачити на зап’ясті юної королеви Шарлотти.

Найскладнішим витвором була весільна тіара королеви Шарлотти. Вона була натхнена "історичними зображеннями різних членів королівської сім’ї, включно з королевою Єлизаветою II, а також тіарою en tremblant з показу Elie Saab. Її створили художниця Джен Льюїс та власний ювелір серіалу Стівен Роджерс.

Що стосується чоловічих образів, то вони також наближені до епохи. Так, чоловіки при дворі носять туфлі на підборах, що відповідають тим, що носили в епоху короля Георга, а також справжні панчохи. В образі короля головний акцент — це насичена, пишна вишивка, якою оздоблені його костюми.

За словами художниці Лін Паоли, саме ця вишивка є ознакою його влади. "Разом з тим цікаво, що Георг носить оздоблені вишивкою костюми лише тоді, коли йому доводиться робити щось публічне — весілля, коронація, бали. Але коли він сам, має значно простіший вигляд. Цей шар вишивки був для нього моральною вагою, саме він уособлює вагу корони".

За матеріалами Netflix.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.