До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Хто така Індія Амартейфіо — майбутня зірка серіалу "Королева Шарлотта: Історія Бріджертонів"

Вже у травні на Netflix покажуть довгоочікуваний приквел до "Бріджертонів" серіал "Королева Шарлотта: Історія Бріджертонів". Роль королеви в юності втілює 21-річна яскрава дебютантка Індія Амартейфіо

Коли Індія Амартейфіо вперше побачила серіал "Бріджертони", вона була "повністю вражена всіма цими людьми, які були дуже схожі на мене, тільки у старовинних сукнях. Я подумала: "Я хочу бути частиною цього". Що ж, мрія акторки стає реальністю вже у травні.

Реклама

Індія Амартейфіо
Індія Амартейфіо

Індія — справжня надія британського кіно, адже за останні два роки вона потрапила одразу до двох списків найяскравіших дебютанток — від видання Tatler, що зазвичай виділяє найяскравіших молодих акторок, та увійшла в десятку молодих британців, за якими варто стежити, від Variety. Формально вона є дебютанткою у великому кіно, але насправді за плечима дівчини багатий акторський досвід. Індія дебютувала на театральній сцені в 10 років — її першою роллю став образ Нали у виставі "Король Лев" на Вест-Енді. У 12 років вона грала у мюзиклі "Чарлі та шоколадна фабрика" в Королівському театрі на Друрі Лейн.

"Статеве виховання"
"Статеве виховання"

З 14 років дівчина постійно знімається на телебаченні: почала з невеличкої ролі у мінісеріалі "Перехоплювач", згодом зіграла головну роль у 9-му епізоді серіалу "Доктор Хто" на BBC One. В кіно Індія дебютувала в 18 років — у комедійній драмі "Військові дружини". Перж ніж у 2022 році отримати роль молодої королеви у серіалі "Королева Шарлотта: Історія Бріджертонів", Індія встигла зіграти невеликі ролі у гучних проєктах — наприклад, у серіалі Netflix "Статеве виховання".

Описуючи свій кастинг на роль королеви Шарлотти в інтерв'ю американському Vogue, Індія згадує: "У листопаді 2021 року мій агент зателефонував мені, щоб сказати, що в мене прослуховування, і це щось пов’язане з "Бріджертонами", але не з третім сезоном. Я зняла спочатку відео а потім провела приблизно п’ять різних прослуховувань. Згодом я дізналась, що мене взяли!.. Це було справді дивно та сюрреалістично, адже "Бріджертони" — це власний всесвіт, як і Marvel. Це здавалося таким недосяжним і тому довгий час було ніби несправжнім. Напевно, коли я пішла на свою першу примірку костюмів, тільки тоді я подумала: гаразд, це насправді відбувається!"

"Королева Шарлотта. Історія Бріджертонів" — довгоочікуваний приквел, який зосереджено на підліткових роках королеви Шарлотти. Хоча серіал і не позиціонує себе як історичний та здебільшого є вигадкою, все ж таки особистість Шарлотти заснована на реальній історії королеві Софії Шарлотти Мекленбург-Стреліцької (1744—1818), яка була дружиною короля Георга III та вважається першим британським монаршим представником змішаної раси…

Серіал починається з прибуття Шарлотти до Лондона, коли їй ледь виповнюється 17 років, із Німеччини. Проти волі її заручили з молодим королем Георгом III (Корі Мілкріст), чоловіком, якого вона ніколи не зустрічала Але потім вона повільно закохується у свого чоловіка, а паралельно починає укріплювати власну позицію при дворі. Зокрема, серіал порушує расову проблему, адже дівчина відчуває себе напрочуд чужою в цьому середовищі і стикається з величезним тиском з боку своєї свекрухи (Мішель Фейрлі), яка вимагає спадкоємців. Проте у серіалі показано, як згодом смілива та волелюбна Шарлотта знаходить свій голос, і їй вдається по-справжньому змінити королівській двір, зробити його більш відкритим та різноманітним.

За словами Індії, напередодні знімань вона прочитала десятки досліджень та книжок, що висвітлюють британську історію. Зокрема, книгу Дженіс Хедлоу про історію родини Георга III, — "Найдивніша сім’я: приватне життя Георга III, королеви Шарлотти та ганноверців", — а також навідалася в сад К’ю, де жили королева Шарлотта та Георг, і побачила її котедж.

За словами молодої акторки, зіграти таку героїню, як Шарлотта, — велике акторське щастя, бо Шарлотта дуже експресивна — "вона завжди скаже те, що думає, але водночас вона також і покаже це вам". Костюми грають величезну роль у всесвіті "Бріджертонів", передаючи різноманітній, яскравий, сміливий світ. У новому серіалі Шарлотта носить промовисте вбрання. "Наприклад, король Георг цікавився астрономією, — розповідає Індія. — І по ходу розвитку сюжету ви можете помітити маленькі зірочки та астрологічні знаки в образі Шарлотти. Це візуальне відображення її зв’язку з ним, і ці мотиви часто буквально близькі їй до серця".

Якщо судити з першого трейлеру, у серіалі буде багато драми, з напруженими сварками між Шарлоттою та її новою свекрухою, принцесою Августою, але разом з тим — і безліч ніжних, зворушливих моментів між Шарлоттою та її чоловіком. Побачимо вже 4 травня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.