КУПИТИ КВИТКИ

Режисерка Анна Бурячкова зніме фільм за мотивами роману "Тигролови" Багряного

Режисерка Анна Бурячкова, відома своїм дебютним фільмом "Назавжди-назавжди", зніме стрічку за мотивами одного з найвідоміших українських романів ХХ століття — "Тигролови" Івана Багряного. Презентація проєкту майбутнього фільму відбудеться в листопаді в межах кінофестивалю в німецькому Коттбусі, Німеччина.

Постер до фільму

Нова стрічка Анни Бурячкової ґрунтуватиметься на романі Івана Багряного — письменника, який зазнав жорстокості сталінських репресій, був ув'язнений на Далекому Сході й написав один з найважливіших текстів української літератури про боротьбу з тоталітарним режимом. Події "Тигроловів", написані 1944 року, відбуваються на початку 30-х років ХХ століття та розповідають про долю українського політв’язня Григорія Многогрішного. Він тікає з потяга смерті, що везе каторжан на Колиму, прямо посеред суворої Тайги. З впольованого звіра Григорій перетворюється на тигролова. Він закохується в дівчину-мисливицю, яку врятував від розлюченого ведмедя, але режим не залишає його в спокої.

Реклама.

Співсценаристкою фільму виступить Марина Степанська, яка працювала над сценарієм стрічки "Назавжди-назавжди". Продюсерки проєкту — Наталія Лібет та Ольга Бесхмельниціна. "Зробити фільм за мотивами цього роману, написаного в найтемніший час ХХ сторіччя, у 1944 році, видається дуже актуальною задачею сьогодні, бо майже століття по тому ми стоїмо перед тією самою загрозою — спробою Росії вкотре поглинути нашу ідентичність, землю й історію, — коментують авторки фільму. Герой "Тигроловів" — жертва, що відмовляється бути жертвою, характер, вітальний настільки, що здатен перебороти екстремальні обставини й повернути історію на своє".

Анна Бурячкова

Нагадаємо, дебютна стрічка Анни Бурячкової "Назавжди-назавжди" виходить у прокат вже 21 листопада. Як створювався фільм "Назавжди-назавжди", читайте в нашому інтерв'ю з режисеркою.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.