До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Осінний марафон: 11 головних виставок цієї осені

Від шедеврів Пікассо до масштабного проекту Gucci та скандального художника Мауріціо Кателлана – в огляді Vogue.ua 11 виставок, що не можна пропустити цього сезону.

"Егон Шиле і Жан-Мішель Баскія"

120 робіт Жан-Мішеля Баскії і ще 120 Егона Шиле покажуть на чотирьох поверхах будівлі паризького фонду Louis Vuitton. Оба художники загинули у віці 28 років: Егон в 1918 році, Жан-Мішель в 1988-му. Частину робіт Баскії публічно покажуть вперше: це картини з колекції президента фонду Louis Vuitton Бернара Арно, найбільшого колекціонера полотна Жан-Мішеля Баскії в світі.

Реклама

З 3 жовтня до 14 грудня в Фонді Louis Vuitton, Париж, Франція.

"Майкл Джексон: На стіні"

Який слід король поп-музики залишив в історії мистецтва, тобто за межами музики? Це запитання, відподає на яке виставка "Майкл Джексон: На стіні" цієї осені. Перформанси, музика та легендарні кліпи світова музика Майкла Джексона стала джерелом інспірації для художників: Енді Ворхола, Девіда Лашаппеля, Ізи Генцкен, Пола Маккартні та Ісаака Жюльєна.

З 23 листопада до 17 лютого 2019 року в Гран-Пале, Париж, Франція.

"Україна в моді"
П'ятиріччя український Vogue святкує масштабно: після виходу фотоальбома з найкращими зйомками команда відкриває велику мультимедійну виставку, яка об'єднає світ моди та технологій. Головна ідея виставки показати життя Vogue: від редакторської планерки до бекстейджа модної зйомки та створення журналу. На виставці можна буде побачити кадри з найкращих зйомок журналу за 5 років, а також побувати в кімнаті редакції, кімнаті головного редактора, де відвідувачі зможуть побачити, як створюється журнал за допомогою додаткової реальності, яку створює студія Sensorama. Дизайн виставки розробила архітектурна студія YoDezeen, найвідоміші проекти якої: київський ресторан Catch, шоурум The Coat by Katya Silchenko та приватні інтер'єри по всьому світу. Інсталяції підготовлені фахівцями з студії Front Pictures, які придумали відео для виступу Джамали на конкурсі "Євробачення".

В галереї "Лавра" з 22 вересня до 22 жовтня

"Ів Сен-Лоран: мрії Сходу"

1963 року Ів Сен-Лоран вперше побував у Японії і закохався у Схід. Нова експозиція в його паризькому музеї оммаж відносин кутюр'є і Азії. В центрі експозиції колекція 1977 року, навіяна китайською культурою та її пристрастю до тафти і оксамиту, а також аромат "Опіум", флакон якого Сен-Лоран придумав, коли побачив, як аристократи в Китаї носять на поясі прянощі і спеції в вишуканій лакованій шкатулці.

З 2 жовтня 2018 року до 27 січня 2019-го, Yves Saint Laurent: Dreams of the Orient, Fondation Pierre Bergé – Musée Yves Saint Laurent, Париж

"Пікассо. Голубий і рожевий"

1900 року Пікассо переїхав у Париж. У 18 років він створив ряд знакових робіт, які відобразили його власний стиль він сформувався під впливом авангардного руху Барселони. Молодий Пікассо тоді захоплено вивчав кольори та відтінки і змішував їх: у результаті ці роботи об'єдналися пізніше у всім відомі цикли "Голубий" і "Рожевий". Ці два періоди в центрі виставки в Музеї Орсе. Більше 300 робіт: живопис, скульптура, гравюри, рідкі архівні матеріали, фотографія.

З 18 вересня до 6 січня в Музеї Орсе, Париж, Франція.

"Мумія Шпіцмауса в труні та інші скарби"

Цієї осені режисер Вес Андерсон вперше приміряє на себе роль куратора разом зі своєю дівчиною, ілюстратором і театральним художником Джуман Малуф, він відкриває велику виставку в віденському Музеї історії мистецтв. У музеї розповідають, що цей проект не схожий ні на що, що вони робили раніше. Виставка з грайливою назвою повністю в дусі Веса Андерсона поки оточена загадками. Відомо лише, що для неї Весу і Джуман дозволили вибрати з архівів музею вибрати все, що вони забажають: єгипетські мумії, музичні інструменти, зброю, роботи старих майстрів, діаманти зі скриньок королівських осіб, імператорські карети та інше.

З 6 листопада до 28 квітня 2019 року, Музей історії мистецтв, Відень.

"День і ніч. Мода і фотографії в 1930-ті роки"

Стиль і мода 1930-х років присвячена великій осінній виставці в Музеї моди і текстилю в Лондоні. Тридцяті були особливим часом: вони захопили шик джазових 20-х років, але вже були передчуттям утилітарності, що принесе в одяг Друга світова війна. В центрі виставки денна і вечірня мода 30-х років, задокументована в фотографіях.

З 12 жовтня до 20 січня 2019 року в музеї Моди і текстилю, Лондон

"Делакруа"

Це перша ретроспектива Делакруа у США, яку Метрополітен Музей робить у співпраці з Лувром. 150 картин, малюнків, гравюр та рукописів – багато з них ніколи не бачили в США. Експозиція буде організованою в хронологічному порядку, і напевно стане обов'язковою цієї осені в Нью-Йорку.

З 17 вересня до 6 січня в Метрополітен Музеї, Нью-Йорк, США

"Японські предмети, 1867 – 2018"

Восени цього року Музей декоративного мистецтва взяв східний напрямок. В рамках японського сезону в Паризькому музеї представлять 1500 предметів стародавнього мистецтва, що були виготовлені від 1867 року і до цього дня – від традиційних нарядів до коштовностей. Куратор виставки, зірка японської архітектури Сосуке Фудзімото, створив 2200 квадратних метрів краси.

З 15 листопада до 3 березня в Музеї декоративного мистецтва, Париж, Франція.

"Рожевий: історія панку, краси, сили кольору"

Нью-Йоркський музей Технологічного інституту моди збирається досліджувати всі відтінки рожевого на унікальній виставці: від рожевих суконь Christian Dior і екстравагантних вбрань Comme des Garçon, до рідкісних костюмів і аксесуарів XVIII століття. Рожевий колір часто асоціюють з жіночністю і невинністю, він став невід'ємною частиною модної індустрії. При цьому, він часто викликає розбіжності – це символ наївності або вульгарності? Музей досліджує ці питання за допомогою виставки "Рожевий: історія панку, краси, сили кольору".

З 7 вересня до 15 січня в музеї Технологічного інституту моди, Нью-Йорк, США.

"Художник присутній"

Італійський художник Мауріціо Каттелан, відомий скандальними проектами наприклад, кілька років тому в музеї Гуггенейма він встановив активний золотий унітаз і модний будинок Gucci відкривають велику виставку в Шанхаї. "Художник присутній" проект, в якому Каттелан досліджує роль імітації в творчому процесі. Натхненням для Мауріціо Каттелана стала виставка Марини Абрамович з такою назвою, яку та представила ​​ще 2010 року. У проекті беруть участь 30 сучасних художників з усього світу, а куратор Каттелан ставить під сумнів існування будь-якої оригінальності в мистецтві.

З 11 жовтня до 16 грудня в музеї Юз, Шанхай, Китай

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.