До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Новий сезон: що відомо про акторів серіалу "Корона"

У жовтні серіал "Корона" повертається вже з третім сезоном і новим загоном акторів. З огляду на той факт, що серіал приносить всесвітню популярність кожному, хто з'являється в кадрі, ми вирішили розповісти про дев'ять акторів, про яких слід дізнатися ще до прем'єри – тут і нові зірки, і володарі премії "Оскар".

Олівія Колман у ролі Королеви Єлизавети II

За роль Королеви Анни в "Фаворитці" Олівія Колман отримала відразу і премію BAFTA, і "Оскара", і "Золотий глобус". Тепер акторка грає чинну королеву Англії. Олівію Колман також вважають "телевізійним ветераном" за її участь в Peep Show, The Night Manager, Broadchurch. Крім того, акторка здобула популярність після появи на великих екранах у таких проєктах, як "Тиранозавр" Педді Консідайн, "Лобстер" Йоргоса Лантімоса і "Залізна леді" Філліда Ллойда, де працювала разом з Меріл Стріп.

Реклама
Олівія Колман у ролі Королеви Єлизавети II
Тобіас Мензіс у ролі Принца Філіпа

Британський актор, який знявся разом з Колман у "Нічному адміністраторі" і змінив Метта Сміта у ролі герцога Единбурзького. Мензіс найбільш відомий своєю участю у двох епопеях HBO: роллю Брута в чудовому серіалі "Рим" і роллю Едмара Таллі в трьох сезонах "Гри престолів". 2016 року його номінували на "Золотого глобуса" за подвійну роль Френка і Джонатана Рендалла в історичній драмі "Іноземка". Зважаючи на його останній проєкт, залишається тільки чекати подальшого визнання і номінацій.

Тобіас Мензіс у ролі Принца Філіпа
Гелена Бонем Картер у ролі Принцеси Маргарет

Після завоювання сердець у ролі Люсі Гонейчерн у "Кімнаті з видом", двічі номінована на "Оскара" акторка стала національним надбанням. До її портфоліо входить культова класика ("Бійцівський клуб"), комерційний гігант (франшиза про Гаррі Поттера) і співпраця з Тімом Бертоном ("Свіні Тодд", "Аліса в Країні чудес", "Похмурі тіні"). До речі, їй теж не вперше грати королівську сім'ю – в "Король говорить!" вона виконує роль грізної королеви Єлизавети. Хто, в такому випадку, міг би впоратися краще з роллю бунтівної і харизматичної принцеси Маргарет після Ванесси Кірбі?

Гелена Бонем Картер у ролі Принцеси Маргарет
Бен Деніелс у ролі Лорда Сноудона

Шанувальники "Карткового будинка" впізнать в Ентоні Армстронг-Джонсу знайомого їм Адама Голуея – фотографа, у якого нещасливий роман з Клер Андервуд (Робін Райт). Як відомий театральний актор, Деніелс отримав премію Лоренса Олів'є 2001 року за роботу у виставі Артура Міллера "Всі мої сини", а 2008-го був номінований на премію "Тоні" за роль у "Небезпечних зв'язках".

Бен Деніелс у ролі Лорда Сноудона
Джош О’Коннор у ролі Принца Чарльза

Участь у "Божій землі" – романтичній історії, яка розвивається на просторах легковажного Йоркшира, принесла О'Коннору визнання критиків і номінацію "Молода зірка" на премії BAFTA 2018 року. Актор також запам'ятався участю в телесеріалі "Даррелл", але місце в акторському складі "Корони" в ролі майбутнього принца Уельського, точно обіцяє О'Коннору світову славу.

Джош О’Коннор у ролі Принца Чарльза
Ерін Доерті в ролі Принцеси Анни

Акторка прокинулася знаменитою після зйомок у серіалах BBC "Викличте акушерку" і "Знедолені" (в останньому також з’являлися Колман у ролі Мадам Тенардьє і О'Коннор у ролі Маріуса Понмерсі). Тепер, зайнявши місце Лайли Барретт-Рай, вона зіграє доньку королеви.

Ерін Доерті в ролі Принцеси Анни
Маріон Бейлі в ролі Королеви Єлизавети-матері

Ось уже понад сорок років Бейлі багато працює як у театрі, так і на телебаченні, зокрема в телесеріалах "Суто англійське вбивство" і "Британія". Партнер акторки і режисер Майк Лі знімав її в "Вірі Дрейк", "Містері Тернері" і "Петерлоо", а її останні роботи варіюються від шпигунського трилера "Союзники" до "Леді в фургоні" Ніколаса Гайтнера. Як сталева королева-мати, вона підходить для спадкоємиці ролі Вікторії Гамільтон.

Маріон Бейлі в ролі Королеви Єлизавети-матері
Джейсон Воткінс у ролі Гарольда Вілсона

Нещасні політики є чимось особливим для Гарольда Вілсона, який зіграв депутата-ліберала Хусона в "Дуже англійському скандалі". У третьому сезоні він бере на себе повноваження лейбористського прем'єр-міністра. Чого чекати в четвертому сезоні? Хіба що Джилліан Андерсон у ролі Маргарет Тетчер.

Джейсон Воткінс у ролі Гарольда Вілсона
Еміральд Феннел у ролі Камілли Шанд

Участь Еміральд Феннел у ролі Петсі в серіалі "Викличте акушерку" зробила її популярною, але британська акторка, письменниця і сценаристка не дозволила собі спочивати на лаврах. Вона працювала з Гленн Клоуз у драмі "Таємничий Альберт Ноббс", отримала роль в "Анні Кареніній" Джо Райта, грала Ванессу Белл у "Віті і Вірджинії". 2018 року Фібі Уоллер-Брідж вибрала Феннел як нового головного сценариста другого сезону серіалу "Вбиваючи Єву". Отримати роль Камілли, герцогині Корнуольської, – це серйозний поворот у кар'єрі, але Феннел також продовжить працювати по той бік камери: її повнометражний режисерський дебют, трилер з Кері Малліган і Лаверною Кокс, готують до випуску 2020 року.

Еміральд Феннел у ролі Камілли Шанд

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.