До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Netflix екранізує роман "На Західному фронті без змін" Еріха Марії Ремарка

Роман "На Західному фронті без змін" Еріха Марії Ремарка вже майже століття вивчають на заняттях літератури в усьому світі. Однак ця відома історія ось-ось отримає її найпопулярнішу та надзвичайно жорстоку адаптацію.

Кадр з фільму Кадр з фільму "На Західному фронті без змін" від Netflix

Нова версія "На Західному фронті без змін", що її зняв німецький режисер Едвард Бергер ("Ваша честь", "Патрік Мелроуз"), виходить на Netflix 28 жовтня 2022 року. Цей фільм Німеччина збирається висунути в категорії "Найкращий міжнародний повнометражний фільм" на здобуття премії "Оскар" на майбутній церемонії. Прем’єра стрічки відбудеться на Міжнародному кінофестивалі в Торонто 12 вересня 2022 року.

Реклама

"На Західному фронті без змін" — це класична антивоєнна історія, що розповідається з погляду молодого німецького солдата під час Першої світової війни. Спершу герой відчуває нереалістичний патріотичний запал під впливом пропагованого шовінізму й націоналізму. Однак незабаром він дізнається про надзвичайно жорстоку реальність, про те, яким насправді є життя на передовій. Актор Фелікс Каммерер зіграв головного героя Пауля Боймера. Також у фільмі з’явиться зірка німецького кінематографа Даніель Брюль ("Безславні виродки", "Прибулець") у ролі Маттіаса Ерцбергера, який підписав мирний договір між Антантою та Німецькою імперією в листопаді 1918 року.

Фелікс Каммерер у фільмі Фелікс Каммерер у фільмі "На Західному фронті без змін" від Netflix

Оригінальний роман Еріха Марії Ремарка сам по собі був радикальним зображенням війни, що не сподобалося багатьом німецьким читачам — вони сприйняли його як потенційну критику німецьких військових зусиль. Книжці також протистояв щораз більший вплив нацистської партії в Німеччині 1930-х, оскільки її пацифістське послання суперечило нестримному націоналізму нацистів. Коли в 1933 році нацистська партія захопила контроль над Німеччиною, роман "На Західному фронті без змін" заборонили, а всі копії книжки спалили.

Даніель Брюль у фільмі Даніель Брюль у фільмі "На Західному фронті без змін" від Netflix

Тим часом у наведеному нижче трейлері жодне зі страхіть війни не обійшла стороною екранізація Netlix — у фільмі зображено навіть солдатів, яких заживо підпалювали в окопах загони з вогнеметами. Це нетипове кіно про війну — у стрічці "На Західному фронті без змін" немає ні героїзму, ні великих пригод.

Кадр з фільму Кадр з фільму "На Західному фронті без змін" від Netflix

"Я, як і всі ми, дивлюся багато американських і англійських фільмів, іноді серед них трапляється фільм про війну чи навіть антивоєнний фільм. І я вважаю їх надзвичайно цікавими. Але відчуваю, що вони ніколи не показують мій кут зору, моє бачення як німця, — розповідає Едвард Бергер The Hollywood Reporter. — В Америці, яка врятувала Європу від фашизму, чи в Англії, яка зазнала нападу й була втягнена у війну проти власної волі, солдати повернулися додому, звісно, травмовані та психологічно зламані, але прославлені як герої. У багатьох країнах війна стала подією, яка сприймається в національній психіці як щось, чим суспільство частково пишається. Для німців це з точністю до навпаки. У нашій національній психіці немає нічого, окрім провини, жаху, терору та руйнувань".

Кадр з фільму Кадр із фільму "На Західному фронті без змін" від Netflix

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.