До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Марґо Роббі про зйомки фільму "Хижі пташки. Фантастична історія Харлі Квін"

В український прокат вийшов видовищний і дотепний блокбастер "Хижі пташки. Фантастична історія Харлі Квін" про дівчат-супергероїв. Завдяки своєму гумору і жорсткості стрічка вже встигла отримати статус "Дедпула для дівчат". І хоча фільми всесвіту DC значно програють за зборами у прокаті блокбастерам Marvel, що розраховані на широку аудиторію, "Хижих пташків ..." не можна прогавити. Чому Харлі Квін катається на ковзанах і не носить туфель на шпильці, розповідає виконавиця головної ролі Марґо Роббі.

Про Харлі Квін

Найцікавіше для актора – це робити вибір разом зі своїм персонажем. І ви дійсно можете робити все, що забажаєте, коли граєте Харлі Квін! У деяких ролях у вас є всього два варіанти вибору – скажімо, потрібно вибрати або чорне, або біле; а ось з Харлі є мінімум варіантів двадцять, як діяти. Це страшенно цікаво!

Реклама
Про сестринство

Ми відразу знали: в новому фільмі Харлі Квін розійдеться з Джокером і буде одна. Я хотіла побачити, який вигляд матиме Харлі без когось, хто подбає про неї. Історію про подруг ми взяли, по суті, з життя. Це справжні подруги, які роблять все разом: разом дружать "проти когось", або разом плачуть, або разом ненавидять когось – в моєму житті так завжди було, і це знайоме кожній дівчині, чи не так? Саме це і підштовхнуло мене до створення історії про Харлі і її "хижих пташок". Разом вони складають всі шматочки головоломки.

Про тренування

Харлі – бойова дівчина, тому я почала тренуватися задовго до зйомок фільму. Гімнастика, тренажерний зал, тхеквондо і кікбоксинг – ось мої головні друзі на час підготовки до зйомок. Каскадерних трюків мене вчила всесвітньо відома каскадерка Рене Манімейкер. Вона постійно казала: пам'ятай про пластику, будь витончена, як акробат! Також я працювала з головним голлівудським координатором трюків Джонатаном Ейсебіо і його командою 87Eleven Action Design. Їм було важливо, щоб я мала такий вигляд, наче займалася тхеквондо усе своє життя, і адаптувала стиль бою до індивідуальності свого персонажа. Непросте завдання!

Про катання на ковзанах

Мої найулюбленіші сцени – ті, де я граю в дербі на роликових ковзанах, а також гонки по Готему на ковзанах. Це для мене не нове – я навчилася добре кататися на фігурних ковзанах, коли готувалася до ролі фігуристки Тоні Гардінг. Тому у випадку з роликами це було не так боляче, як на ковзанах, але все одно страшенно важко. Нам пощастило працювати зі справжніми командами з дербі на роликах, тому у фільмі я маю досить автентичний вигляд. Більшість спортсменів, з якими ми працювали, – з Дербі Енджел Сіті, головної ліги Лос-Анджелеса на Ролл-дербі, і лос-анджелеської команди Дербі Доллс, головної ліги з дербі на ковзанах у Лос-Анджелесі серед жінок.

Про улюблену гієну Харлі Квін

У Харлі є дві гієни в коміксах, і вони їй як діти – Бад і Лу. У нас у фільмі є лише одна – Брюс. Я навіть не можу згадати, коли Брюс пробився в сценарій. Але ми від початку думали – а як, вибачте, ми знімемо сцени зі справжньою гієною? Ми проконсультувалися з експертом – людиною, у якої справді є навчена гієна в Каліфорнії – і він підтвердив, що вони неймовірно небезпечні, і, як ми дізналися, якщо гієна торкається чогось, вона вважає, що це її. "Чи сидітиме вона на дивані під час зйомок?", – запитали ми. "Так, але тоді це її диван, і вона з'їсть його і, ймовірно, вас – якщо ви спробуєте відібрати диван у неї", – відповів наш експерт. Це була б смертельно небезпечна діва на знімальному майданчику! І хоча більшість трюків ми знімали по-справжньому, все ж вирішили, що справжня гієна – це не те, що нам потрібно, і просто взяли велику собаку, з якою я могла взаємодіяти. Потім ми перетворили її на милу гієну Брюса завдяки VFX під час постпродакшену.

Про костюми

У фільмі я змінила 13 костюмів. Все, що робить Харлі, – абсолютно непрактично, і костюми такі ж. Вона носитиме щось, що просто не підходить для її ситуації: наприклад, велику куртку з бахромою, в якій можна заплутатися в бійці, або роликові ковзани для бою на рухомій платформі. А найбільше вона любить змішувати моду: спортивні штани і блискітки, гламур і комфорт. Бо Харлі – це суцільна вечірка. Але вже точно вона не одягне в "Хижих пташках..." шпильки і спідницю, бо ми завжди хотіли, щоб Харлі могла рухатися – наприклад, штовхнути когось і втекти, якщо потрібно, – тому всі її вбрання були насправді дуже функціональними, хоч на екрані це злегка ексцентрично. Наприклад, ви напевно звернули увагу, що я ношу черевики тільки на платформі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.