До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ексклюзив: Лілі-Роуз Депп – про фільм "Король" і Карла Лагерфельда

Прем'єра історичної картини "Король" відбулася 1 листопада на Netflix. Головні ролі дісталися Тімоті Шаламе і Роберту Паттінсону, а провідну жіночу роль виконала Лілі-Роуз Депп. В інтерв'ю Vogue акторка поділилася труднощами в роботі над роллю і розповіла, як Карл Лагерфельд вплинув на її долю.

Лілі-Роуз Депп

У "Королі" ви граєте принцесу Катерину Валуа, вимушену вийти заміж за короля Генріха V, який підкорив її країну. Чи складною була підготовка до ролі?

Катерина Валуа була чарівною жінкою! Я мало що знала про неї до початку зйомок, але мені було цікаво зануритися в дослідження. На знімальному майданчику навіть були історики, які відповідали на наші запитання. У Катерини дійсно було право голосу, вона прийшла з родини сильних жінок. У її батька, Карла VI, були напади божевілля, тому її мама іноді керувала ним, за закритими дверима.

Реклама

У Катерини також були сестри, включно з Ізабеллою, яка була одруженою з королем Річардом II. Вони були дуже могутніми в той період і, я думаю, за сценарієм Джоела [Едгертона] і Девіда [Мішо] помітно, з якою повагою вони ставилися до Катерини. Жінки в "Королі" є голосами розуму. Вони єдині, кого не стосується жадібність і спрага влади, що поглинає чоловіків.

Якою була атмосфера на зйомках?

Я завжди гадаю, що настрій на зйомках задають режисер і провідний актор, Девід і Тімоті [Шаламе] чудово з цим впоралися. Девід до того ж дуже комунікабельний. Він завжди точно знає, чого хоче, але обов'язково запитує, що ти хочеш з цим робити.

Чи було щось, що б ви хотіли змінити у своєму персонажі?

Від моменту прослуховування і до зйомок сталася ціла еволюція зацікавленості Катерини Генріхом. На прослуховуванні я була більш суворою. Не думаю, що вона була натхненна від зустрічі з ним, але вона розумна і здатна оцінювати минуле, розуміти, що всі говорять про нього. Вона не є кокетливою, але і не є ненависною. До кінця цієї лінії між ними і в мені виникло взаєморозуміння, для якого потрібен час. Ніхто інший, крім неї, не викликає у Генрі почуття нестабільності. Це показує, що подальша історія відносин Катерини і Генріха, яка триває після тієї, яку показали ми, наповнена взаємним коханням.

Ця зміна характеру помітна і в грі Шаламе.

Його гра неймовірна. Тімоті приносить емоційну вразливість всьому, що він робить, навіть не намагаючись. Це його дар. Він такий талановитий! І я відчуваю, що ніхто не зміг би впоратися з цією роллю краще за нього.

Лілі-Роуз Депп

Акцент Роберта Паттінсона привернув багато уваги. Він грає дофіна Франції. Ви давали йому якісь поради?

Я хотіла б! Я не працювала з Робертом і не була на знімальному майданчику водночас з ним, але, звісно, в цьому фільмі ми граємо брата і сестру. Один раз я побачила його і сказала: "Роб, давай порівняємо наші акценти! Нам потрібно переконатися, що ці двоє перебувають на одній сімейній сторінці". І він не показав мені акценту [Сміється]! Але я думаю, що він чудовий. Він ідеальний приклад короля. Вам необхідне подібне комедійне полегшення у фільмі такого роду.

Катерина досить серйозний персонаж це відображається на її гардеробі. Як костюми допомогли вам вжитися в образ?

Джейн Петрі, наша художниця костюмів, виконала чудову роботу. Мої костюми у фільмі королівські, але не розкішні. Вони відображають стан, в якому в той час перебувала країна. Неможливо було побачити французів, що прикрашали своїх принцес алмазами, якщо в країні йшла війна.

Зйомки закінчилися кілька місяців тому і зараз на вас зосереджена увага преси. Чи вплинула гра Катерини на ваш гардероб у межах прес-туру?

Це залежить від двох моментів: від того, чи хочете ви трохи зануритися в свого персонажа, чи навпаки повністю відійти від нього. У будь-якому випадку я дозволяю собі почуватися принцесою у своїй власній сучасній манері.

На прем'єрі в Лондоні ви були першою, хто вийшов у світ у новій подіумній колекції Chanel весна-літо 2020. Як розвивалися ваші стосунки з Будинком після того, як ви стали його амбасадором 2015 року?

Усі в Chanel схожі на сім'ю, такого немає в інших робочих відносинах. Я знаю всю команду з дитинства, а працювати з ними зараз – велика гордість для мене. Робота просто чудова, але саме люди, які стоять за нею, роблять її особливою – як Карл [Лагерфельд].

Лілі-Роуз Депп

Ви пам'ятаєте свою першу зустріч з Карлом?

Мені було вісім років. Моя мама взяла мене з собою в ательє, у неї там була примірка. Я пам'ятаю його в оточенні тканин і малюнків. Мені було дуже сумно, коли ми втратили Карла цього року. Коли я була маленькою, я мріяла займатися тим, чим займаюся зараз, і він втілив мою мрію в реальність. Час, який я змогла провести з ним на майданчику і за його межами – дуже цінні для мене спогади.

Ви тісно співпрацювали з Віржіні Віар, його наступницею в Chanel?

Я люблю Віржіні. Я знаю її з самого початку моєї роботи в Chanel. Вона дуже талановита і я не думаю, що хтось підходить краще, щоб зберегти його пам'ять. У кожному шоу Chanel я відчуваю частинку Карла. Ми все ще бачимо його вплив, його геніальність працює і зараз.

Що далі у вашій акторській роботі?

Мій перший науково-фантастичний фільм! У мене тільки що закінчилися зйомки "Мандрівників" у Румунії. Режисером є Ніл Бергер, а в головних ролях – Колін Фаррелл, Тай Шерідан і Фінн Вайтгед. Ще буде "Країна мрій" з Армі Гаммером, присвячена кризі опадів. Це дві абсолютно різні ролі, які відрізняються і одна від одної, і від всього, з чим мені доводилося працювати, тому стежте за ними 2020 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.