До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як створювали сукню Chanel з постера до фільму "Спенсер. Таємниця принцеси Діани"

Над створенням бездоганної кутюрної сукні Chanel, яку Крістен Стюарт носить в образі принцеси Діани в байопіку "Спенсер. Таємниця принцеси Діани", загалом працювали 1054 години. Прем’єра фільму відбудеться в межах Венеційського кінофестивалю вже найближчими днями.

Кілька днів тому творці стрічки поділилися цікавим постером: на ньому ми бачимо принцесу Діану зі спини, у позі явно розгубленої й засмученої. Її обличчя не видно — але з пози ясно, що принцеса засмучена й не хоче показувати свого обличчя. На ній — розкішна вечірня сукня. Попри такий драматичний тон, сукня, у яку одягнена Крістен Стюарт, не залишилися без уваги.

Реклама
У майстернях Chanel

Це вечірня сукня з бежевої органзи, прикрашена золотими та срібними лелітками. Викот бюстьє декорований вишуканою складкою з тюлю, лелітками й атласною тасьмою. Атласний бант оперізує сукню спереду, а спідниця прилягає до стегон і розкривається на всю довжину безліччю шлярок. Спеціально для цього вбрання Chanel відтворили сукню з колекції Весна/Літо 1988.

Вишивку для сукні створило ательє Lesage — знаменитий французький дім вишивки доєднався до Chanel Métiers d'art у 2002 році. Що стосується плісування, то цим чудовим об’ємом сукня завдячує дому Lognon, одному з підрозділів Métiers d'art Chanel з 2013 року. Також над кутюрною сукнею працювали п’ять швачок. Усього робота над сукнею тривала щонайменше 1034 години, зокрема над вишивкою — близько 700 годин. Сукня — свідчення ретельності цієї роботи, а також унікальних можливостей майстрів Дому.

У Домі кажуть, що раді знову співпрацювати з Крістен Стюарт — актриса вже кілька років є амбасадоркою Chanel. "Крістен зарекомендувала себе як сучасна жінка, сильна й чутлива водночас. Постер фільму, на якому Стюарт зображена у вразливій позі й розкішній сукні, тільки підсилює інтригу напередодні прем’єри картини", — кажуть у Chanel.

Вечірня кутюрна сукня — не єдиний образ, який Chanel створили спеціально для фільму "Спенсер". В одній зі сцен Стюарт з’явиться у твідовому жакеті — це також витвір Chanel. В український прокат фільм вийде вже восени й ми зможемо особисто насолодитися образами Крістен Стюарт і її перетворенням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.