До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як Шарліз Терон готувалася до зйомок в "Атомній блондинці"

У новому фільмі "Атомна блондинка" 41-річна Шарліз Терон б'ється як хлопець, легко вправляється з ласо і холодною зброєю, носить сексуальні ботфорти і чинить розправу над ворогами під пісні Depeche Mode і Висоцького. Актриса з'явилася на обкладинці серпневого номера W magazine і розповіла, скільки годин на день їй довелося тренуватися, щоб битися не гірше Джеймса Бонда.

Джеймс Бонд в юбці

Шарліз Терон зізнається: їй не хотілося грати дівчину, яка б'ється, як дівчина. Їй хотілося грати дівчину, яка поводить себе з чоловіками на рівних. Саме тому критики порівнюють її героїню Лоррейн Бротон, шпигунку МІ6, з Джеймсом Бондом – вони обоє шпигуни, обоє ризикові й обоє беруть справу до своїх рук. "Так, Лоррейн схожа на Бонда. Вона також любить випити – щоправда, не мартіні, а горілку. Мені здається, вони могли б одружитися. Й у них могла би народитися дитина. Так, це була би цікава дитина", – розмірковує Шарліз у бесіді з журналістом Лінном Хіршбергом.

Реклама
Кадр з фільму "Атомна блондинка"

Жарти жартами, та підготовка до зйомок не була легкою для актриси: Шарліз займалася спортом по чотири години на день протягом трьох місяців напередодні зйомок. Актриса зізнається, що їй дуже допоміг балетний досвід: у дитинстві вона займалася ним професійно. Саме завдяки балету Терон дуже дисциплінована й звикла працювати у жорстких умовах.

Рукопашний бій Шарліз Терон

"Спочатку, не знаючи рівень майстерності Шарліз, ми були готові до численних репетицій, дублів та монтажу, – каже Сем Харгрейв, координатор трюків у фільмі. – Ми були готові знімати, а потім вирізати й вирізати. Але потім ми побачили, що вона природжений боєць, і зрозуміли, що нічого вирізати не потрібно буде". За словами режисера Девіда Літча, після цього вони одразу ж змінили режисуру боїв: виявилось, Шарліз Терон може зробити за один раз по 20 рухів без додаткової зйомки, тому знімали складні бійки за один підхід.

Шарліз Терон розповідає, що перед зйомками вони багато обговорювали, як саме може й повинна битися жінка, і в підсумку вирішили, що основу її бійок буде становитиме саме рукопашний бій. "Ми з режисером багато розовляли про те, як б'ються дівчата в реальному житті. Я розповіла йому, як одного разу посварилася з однією дівчиною в барі в Мілані, коли працювала моделлю. Я тоді врізала їй ліктем. Девід дуже здивувався, що дівчата в бійці завжди використовують лікті. І у фільмі ми теж зробили акцент на цьому. Нам хотілося, щоб глядач відчув справжній біль, спостерігаючи за тим, як я б'ю ворогів".

Про "суперздібності" актриси

"Я – крутий водій. Я виросла на фермі і завжди водила брутальні машини, – розповідає Шарліз. – У фільмі "Пограбування по-італійськи" ми гасали на високих швидкостях, і мій колега Марк Волберг дуже боявся швидкості, його навіть нудило. А я весь час казала йому: "Що з тобою не так, дівчинко?". А ще я люблю прати. Я можу прилетіти додому з відрядження о 4.30 ранку, розібрати валізу й почати прати – я так відпочиваю і справляюся зі стресом".

Кадр з фільму "Атомна блондинка"

Читайте також:

Що потрібно знати про актрису Софію Бутеллу

Атомна блондинка: 4 провокаційних образи Шарліз Терон

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.