До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про новий фільм "Фаворитка" з Еммою Стоун і Рейчел Вайс

Грецький режисер Йоргос Лантімос, володар премії Каннського кінофестивалю і номінант на "Оскара", автор "Лобстера" і "Священного оленя", цієї осені випускає новий фільм. "Фаворитка" – перша в біографії знаменитого режисера історична трагікомедія. У головних ролях, як завжди у Лантімоса, провідні голлівудські актори – цього разу це Емма Стоун і Рейчел Вайс.

Дія "Фаворитки" відбувається в XVIII столітті. У центрі сюжету – "підкилимні" політичні інтриги в епоху правління королеви Анни. У версії Лантімоса країною, по суті, правлять дві жінки: формально – королева Анна, яка трохи не в собі (її грає актриса Олівія Колман), а насправді – леді Сара Черчілль у виконанні Рейчел Вайс. Третя героїня, яка також прагне влади – кузина Сари Черчілль, Абігейл (її грає Емма Стоун).

Реклама
Рейчел Вайс

З Рейчел Вайс режисер працює не вперше. 2015 року разом з Коліном Фареллом вона знімалася в його фільмі "Лобстер": антиутопії про місто майбутнього, де всі люди повинні знайти собі пару протягом 45 днів, інакше їх перетворюють в тварин і відправляють в ліс. Йоргос Лантімос рідко знімає реалістичне і прямолінійне кіно. Ймовірно, у випадку з "Фавориткою" стилізація під Англію XVIII століття – всього лише спосіб розповісти свою, особливу історію. З першого тизеру можна зрозуміти, що у фільмі буде багато ексцентрики: тут можна побачити як по королівському палаці розгулюють гуси, а королева Анна влаштовує істерики, наче вона – навіжена королева з казки "Аліса в країні чудес".

Емма Стоун

Зйомки "Фаворитки" відбувались в Хартфордширі в Англії. У світовий прокат фільм вийде вже 23 листопада.

Олівія Колман

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.