До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 найкращих фільмів про літо

Vogue.ua підготував добірку надзвичайно гарних фільмів про літо, які надихнуть на подорожі, пригоди й, звісно, любов.

Лів Тайлер у фільмі "Невловима краса"

"Літо з Монікою"

Один із самих еротичних фільмів шведського режисера Інгмара Бергмана, багато в чому натхнений красою актриси Гаррієт Андерссон, яка після "Літа з Монікою" стане музою режисера й зніметься в дев’яти його фільмах. Герої фільму — сучасні Ромео і Джульєтта, які втікають зі своїх родин від обридлого їм життя, щоб провести дні на березі моря, наодинці одне з одним, у коханні й не думаючи ні про що. Але поступово пристрасть змінюється побутом, Моніка вагітніє, і парі, колись прекрасній і закоханій, доводиться думати про насущне. Вважається, що Бергман зняв один з найпрекрасніших і найсумніших фільмів про втрату юності й любові, але ця печаль тільки додає шарму картині.

Реклама

"Під кайфом і в сум’ятті"

Cекс, наркотики й рок-н-рол — ці слова найточніше описують стрічку Річарда Лінклейтера. "Під кайфом і в сум’ятті" (або Dazed And Confused) — розкішний фільм 1993 року, у якому можна побачити юних Меттью Макконахі, Мілу Йовович і Бена Аффлека. Дія відбувається в 1976 році в Техасі й розповідає про кількох щасливих школярів і їхнє божевільне літо, сповнене марихуани й кохання. Квентін Тарантіно вважає "Під кайфом і в сум’ятті" одним з найкращих фільмів XX століття.

"Пляж"

Складно уявити, але "Пляж" Денні Бойла знято в далекому 2000 році, так що це прекрасна можливість побачити, якими були улюблені актори — Леонардо Ді Капріо, Тільда ​​Свінтон, Вірджині Ледоєн і Гійом Кане — 20 років тому. Фільм розповідає про пригоди американця Річарда й пари французів, які знаходять райський острів у Таїланді, де живе загадкова комуна людей на чолі з героїнею Тільдою Свінтон. Стрічка Денні Бойла, безсумнівно, відіграла свою роль у популяризації тайського острова Пхіпхі, де знімали цей фільм.

"Моє літо кохання"

Фільм польсько-британського режисера Павла Павліковського, який торік здобув чотири номінації на "Оскар" за свою стрічку "Холодна війна". Павліковський зняв "Моє літо любові" 16 років тому, але вже там помітно, наскільки по-естетському він знімає своє кіно. Це історія одного роману завдовжки в літо між двома 16-річними дівчатами (одну з них грає 20-річна на той момент Емілі Блант): вони купаються в озері, ганяють на мопеді, обійнявшись, хуліганять і дозволяють собі роман, який напевне запам’ятають на все життя, але який не має майбутнього.

"Вікі Крістіна Барселона"

"Вікі Крістіна Барселона" точно не потребує представлення. У цієї стрічки Вуді Аллена тільки одна вада: після перегляду терміново хочеться купити квитки й полетіти в Барселону, але пандемія поки не дає нам змоги цього зробити. Для тих, хто раптом не дивився: це зворушлива, ніжна, гарна історія пригод двох американок (їх грають Скарлетт Йоганссон і Ребекка Голл) у Барселоні, і їхніх складних, заплутаних стосунків із сексуальним іспанським художником (Хав’єр Бардем) і його ексцентричною дружиною (Пенелопа Крус). За роль останньої Пенелопа Крус отримала "Оскар".

"Невловима краса"

Лів Тайлер у фільмі "Невловима краса"

Культовий фільм режисера Бернардо Бертолуччі 1996 року. Драма про юну американку Люсі (Лів Тайлер), яка шукає себе в Тоскані, на батьківщині матері-поетеси, що наклала на себе руки. Символічно, що 19-річну героїню грає 19-річна Лів Тайлер, і для актриси ця роль стала дебютом. Товариство їй на майданчику склали Джеремі Айронс і Рейчел Вайс. Стрічку повністю знято в Тоскані в Італії. Основним місцем для знімання був маєток Кастелло ді Броліо й невелика вілла на цій ділянці.

"Великий сплеск"

Робота італійського режисера Луки Гуаданьїно з прекрасним акторським складом: Тільда ​​Свінтон, Рейф Файнс, Маттіас Шонарс і Дакота Джонсон. Рок-зірка Маріанна Лейн (Тільда ​​Свінтон) разом зі своїм молодим бойфрендом (Маттіас Шонартс) вирушає на відпочинок на південь Італії. В їхнє життя раптово вдираються непрохані гості в особі колишнього коханого Маріанни Гаррі (Рейф Файнс) і його юної сексапільної дочки (Дакота Джонсон). Їхня поява порушує усамітненість пари й вносить хаос. По суті, римейк "Басейну" вийшов дуже естетським і сучасним.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.