До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 незвичайних мюзиклів, які варто подивитися

На Каннському кінофестивалі пройшла прем'єра мюзиклу Леоса Каракса "Аннетт" з Маріон Котійяр і Адамом Драйвером. Радше за все, це один із найнезвичайніших фільмів, які ви бачили. Щоб підготуватися до прем'єри (стрічку покажуть на Одеському кінофестивалі), ми зібрали ще п'ять незвичайних мюзиклів.

"Одна співає, інша ні", 1977

Фільм великої Аньєс Варди "Одна співає, інша ні" — розповідь про двох жінок, Сюзанну і Помму, які відроджують свою дружбу в рамках руху за звільнення жінок після десятирічної перерви. Якщо ви ще не дивилися фільм з піснями про репродуктивні права, це ваш шанс!

Реклама
"Єнтл", 1983

Якоюсь мірою ця стрічка є сумішшю "Мулан" і "Скрипаль на даху". Барбра Стрейзанд грає молоду жінку зі Східної Європи на межі століть, яка маскується під чоловіка, щоб здобути освіту, і зрештою потрапляє в любовний трикутник з колегою-науковцем (Менді Патінкін) і його гарненькою нареченою (Емі Ірвінг). В "Єнтл" кожна пісня функціонує як монолог, під час якого наша героїня розповідає про самотність і абсурдність свого становища.

"Плаксій", 1990

Режисерові Джону Вотерсу вдалося об'єднати в цьому фільмі прекрасних акторів, в тому числі Джонні Деппа, Емі Локейн, Віллема Дефо і Патрицію Херст. У музичному ромкомі йдеться про добру дівчину, яка закохується в поганого хлопця на мотоциклі.

"Та, що танцює в темряві"

"Та, що танцює в темряві" — музична драма Ларса фон Трієра, яка отримала Золоту пальмову гілку в Каннах у 2000-му році. Дія відбувається в Штатах в 1960-х і розповідає про Сельму — іммігрантку з Чехословаччини, яка працює на заводі, а від важкого життя рятується улюбленими мюзиклами. Всі пісні для стрічки були написані Бьорк, яка зіграла головну роль, а опісля дала розгромне інтерв'ю, звинувативши Трієра в жорстокості на знімальному майданчику.

"Office", 2015

Південнокорейський музичний офіс 2015 року робить неможливе. Режисер Джонні То якимось чином перетворює історію про безжальний і руйнівний капіталізм на абсолютно чарівну феєрію пісні і танцю. У центрі фільму — історія фірми, що надає фінансові послуги, де ми зустрічаємо купу персонажів на всіх рівнях компанії, від новачків до виснажених менеджерів середньої ланки і розважливих керівників вищої ланки. Стрічка заснована на мотивах популярної п'єси, написаної Сільвією Чанг.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.