До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фільмів, які варто подивитися на фестивалі квір-кіно SUNNY BUNNY

З 10 по 26 квітня в Києві відбудеться фестиваль квір-кіно SUNNYBUNNY, що виріс з однойменної програми кінофестивалю "Молодість", яка існувала понад 20 років. Повноцінний фестиваль, що проходить вже вдруге, сфокусується на темі прав людини та продемонструє найгучніші фільми на квір-тематику, що здобули нагороди на всесвітніх кінофестивалях. Розповідаємо про стрічки, які не можна пропустити.

"Ми всі — незнайомці"

Реклама

Найгучніша кінопрем'єра фестивалю SUNNYBUNNY — гіт минулого року, драма "Ми всі — незнайомці" з Ендрю Скоттом і Полом Мескалем. За сюжетом, у майже порожній багатоповерхівці в сучасному Лондоні Адам (Ендрю Скотт) випадково зустрічає таємничого сусіда Гаррі (Пол Мескаль). Коли між ними зав'язуються стосунки, Адама охоплюють спогади про минуле і його тягне назад у передмістя, де він виріс, і в будинок дитинства, де, як виявляється, живуть його молоді батьки (Клер Фой та ДжейміБелл) — точно так само, як і в день їхньої смерті 30 років тому.

Чуттєва й емоційна драма режисера Ендрю Гейга отримала 6 номінацій на премію BAFTA, зокрема і як "найкращий британський фільм" та увійшла в топ-10 кінокартин 2023-го за версією Національної ради кінокритиків США.

"Гість"

В межах програми "Панорами" відбудеться показ фільму "Гість" культового для світової квір-спільноти канадського режисера Брюса ЛаБрюса, світова прем’єра якого відбулась на "Берлінале". Фільм, де в головній ролі знявся відомий бурлескний актор БішопБлек, є інтерпретацією алегоричної картини П’єра Паоло Пазоліні 1968 року "Теорема", в якому герой, відомий усім як "відвідувач", приходить до будинку сім’ї з вищого світу і спокушає кожного члена сім’ї одного за одним.

"Домогосподарство для початківців"

У фокусі македонської драми "Домогосподарство для початківців" — історія жінки, яка змушена виховувати двох дочок своєї партнерки, хоча ніколи в житті не мала бажання ставати матір’ю. Фільм Горана Столевскі здобув головну нагороду для ЛҐБТКІА+ фільмів QueerLion на Венеційському кінофестивалі минулого року. Драма також була серед номінантів на премію Європейської кіноакадемії.

"Корінь зла"

Франко-канадська драма розповідає про працівницю консервного заводу Стефані, яка знайомиться із Сержем, своїм батьком, якого вона ніколи не знала. Потім вона виявляє, що Серж, надзвичайно багатий чоловік, живе у своєму величезному будинку в оточенні рідних йому жінок, які не приймають її. Щоб справити на них враження, Стефан вигадує інше життя... Світова прем’єра стрічки "Корінь зла" відбулася на кінофестивалі у Венеції у 2022 році. За словами режисера Себастьяна Марно, сюжет натхнений реальною історією його матері.

"LilNasX: Хай живе Монтеро"

Документальний фільм-портрет одного з найпопулярніших реп-артистів сучасності LilNas X. Картина зображує перший тур у житті співака та знята у формі щоденника. Фільм є напрочуд відвертим портретом митця, який, шукаючи відповіді на питання ідентичності, сім’ї, очікувань і прийняття, рефлексує про свою роль у спадщині чорношкірих квір-виконавців. Прем'єра стрічки відбулася на кінофестивалі в Торонто минулого року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.