До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 головних кінопрем'єр квітня

Від екранізації культового роману Стівена Кінга до фіналу супергеройської саги Marvel – Vogue UA розповідає, які фільми варто подивитися у квітні.

"Кладовище домашніх тварин"

Екранізація культового однойменного роману Стівена Кінга. У центрі сюжету – сім'я, яка переїхала в тихе, як здавалося на перший погляд, містечко. На новому місці проживання раптом починають відбуватися дивні і лячні речі.

Реклама

Біля керма проекту – Мері Ламберт. Це другий повнометражний фільм режисера, яка більш відома своїми роботами над музичними відео, в тому числі Like a Prayer Мадонни. "Кладовище домашніх тварин" став першим фільмом, що знятий за адаптованим сценарієм самого письменника. Більше того, Кінг погодився продати права на екранізацію тільки з умовами, що зйомки відбудуться у штаті Мен і з строгим дотриманням сценарію. Якщо врахувати залученість письменника і той факт, що він згадав цей роман, як єдиний, який налякав його самого, немає сумнівів, що стрічка вдалася страхітливою.

"Вулкан"

Фільм українського режисера Романа Бондарчука. Картина отримала сім премій на міжнародних фестивалях – і порівняння з роботами Девіда Лінча і Еміра Кустуріци від західної преси. Сюжет "Вулкана" схожий на фантазію, але також натхненний реальною живою Україною. Його головний герой – перекладач Лукас, який працює в офісі ОБСЄ і з місією вирушає на південь України. Тут, за класикою жанру, він потрапляє в халепу, втрачає машину і колег, і залишається один в невеликому селі біля Каховського водосховища. Його чекає знайомство з колоритними місцевими жителями, занурення в життя української провінції, дискотеки в гуртожитку, закоханість в кучеряву місцеву дівчину.

"Код "Червоний"

Картина з Джуді Денч у головній ролі основана на реальних подіях, а конкретно – історії радянської розвідниці Меліти Норвуд (у фільмі – Джоан). Англійку літнього віку Джоан Стенлі звинувачують у зраді державі і шпигунстві. В середині 1930-х років вона була державним службовцем британського уряду і завербована КДБ. Джоан успішно передавала таємниці ядерної бомби Радянському Союзу, тим самим фактично запобігла Третій світовій війні. У 1970-х вона відійшла від справ і проводила старість за містом, аж до раптового арешту на початку 2000-х.

"З божої волі"

Новий фільм Франсуа Озона виграв Срібного ведмедя на 69-ому Берлінському міжнародному кінофестивалі. Картина основана на реальних подіях і розповідає історію трьох друзів. Крім спільного дитинства їх пов'язує одна доля – всі троє стали жертвами насильства з боку священика. І через роки у них з'явилася можливість покарати винного. Спочатку режисер хотів зробити документальний фільм, але пізніше вирішив, що все-таки краще зробити художній. Цікаво, що на момент виходу фільму справа священика все ще перебувала на розгляді суду. Адвокати обвинуваченого хотіли заборонити вихід стрічки до закінчення процесу, посилалися на той факт, що отець вважається невинним, поки його не засудять. Суд же вирішив дозволити випуск фільму та ствердив, що священик уже визнав себе винним.

"Месники: Завершення"

Четверта за рахунком стрічка "Месники: Завершення" стане фінальною частиною кіноісторії і збере всіх супергероїв всесвіту Marvel. Картина є продовженням подій, розказаних в "Месниках: Війні нескінченності" і нарешті дасть відповідь на запитання, чи зможуть супергерої врятувати Всесвіт. Режисерське крісло зайняли Ентоні і Джо Руссо, які зняли "Месники: Війна нескінченності", "Перший месник: Протистояння". До своїх ролей повернулися Кріс Еванс, Роберт Дауні-молодший, Скарлетт Йоганссон, Пол Радд, Марк Руффало й інші, що вижили за сюжетом. Крім того, у фільмі з'явиться нова героїня – Капітан Марвел, якій в минулій серії вислали сигнал про допомогу. Брі Ларсон, яка виконала цю роль, намагатиметься допомогти команді впоратися з Таносом, який заволодів Каменем Нескінченності і знищив половину Всесвіту.

"Приватна війна"

Драма Меттью Гейнемана з Розмунд Пайк у головній ролі розповідає історію військового кореспондента Мері Колвін, яка працює в гарячих точках. Фільм оснований на статті 2012 року Marie Colvin's Private War, яка вийшла в Vanity Fair. Цей матеріал написав Мері Бреннер, він був присвячений діяльності відомої журналістки Мері Колван, яка працювала міжнародним журналістом в британській газеті Sunday Times. У фільмі також знялися Джеймі Дорнан, Том Голландер і Стенлі Туччі. На 76-й премії "Золотий глобус" фільм отримав номінації в категоріях "Найкраща жіноча роль у драматичному фільмі" і "Найкраща оригінальна пісня", а режисер Меттью Гейнеман отримав номінацію "За видатні режисерські досягнення" у межах премії Гільдії режисерів Америки.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.