До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 нових кримінальних драм, від яких перехопить подих

Кримінальні драми — один із найпопулярніших жанрів на сучасному телебаченні, інтерес до якого, згідно з запитами google, зростає саме восени. Спеціально для прихильників жанру ми зібрали п'ять нових кримінальних драм — від данського хіта Netflix "Каштановий чоловічок" до дотепного британського серіалу "Зачистка" з Геленою Бонем Картер.

"Каштановий чоловічок"
"Каштановий чоловічок"

На місці страшного вбивства молодої жінки в Копенгагені знаходять лише один доказ — іграшку з каштанів. Згодом трапляється ще одне вбивство, поряд із тілом знаходять такий самий доказ. За цими доказами детективи намагаються знайти вбивцю, який пов'язаний із зникненням доньки політика Рози Хартунг, що сталося два роки тому. Ця моторошна історія — сюжет нового скандинавського хіта Netflix, який буквально за місяць очолив топ-10 найпопулярніших шоу платформи. Серіал заснований на книзі данського письменника Сорена Свейструпа, зірки скандинавського кримінального кіно, який також був сценаристом трилера "Сніговик" за книгою Ю Несбе.

Реклама
"Декстер: нова кров"

У листопаді на екрани повертається культовий серіал, який виходив на каналі Showtime з 2006 до 2013 року. Саме "Декстер" на початку нульових увів моду на заплутані кримінальні серіали, головний герой яких виявляється не тим, ким здається на перший погляд. За сюжетом, Декстер працює судмедекспертом у поліції Майамі, а у вільний від роботи час... вбиває людей, щоправда, лише поганих людей, тобто злочинців, яких не змогла покарати поліція. "Декстер" повертається у вигляді 10 серійного мінісеріалу.

Дивитись на oll.tv

"Убивства у Пембрукширі"

Трисерійна британська кримінальна драма, головну роль у якій грає Люк Еванс. Дія відбувається в тихому містечку Пембрукширі — у 80-ті роки місто вражає хвиля вбивств, але маніяка так і не знаходять. Через 25 років досвідчений детектив Стів Вілкінс вирішує розслідувати справу. В основі серіалу реальна історія Валійського серійного вбивці Джона Купера з Пембрукшира, і через це сюжет здається ще страшнішим.

"Зачистка"

Новий шестисерійний мінісеріал BBC, який поєднує в собі два жанри — кримінальну драму й комедію. Харизматичний британський комік Грег Девіс (він одночасно і сценарист, і грає головну роль) з'являється в ролі такого собі чистильника — чоловіка на прізвисько Вікі, який прибирає місця злочину від слідів убивств. Він приїжджає на місце злочину вже після поліції, зустрічаючи то сусідів, то родичів жертв, а то й узагалі привидів убитих людей — і це моменти серіалу найсмішніші й найяскравіші. Епізодичну роль зіграла Гелена Бонем Картер.

"Елізе Мацунага: Якось дійшло до вбивства"

Для тих, хто не боїться реально страшних історій — документальний кримінальний серіал про жінку, яка вбила свого чоловіка. Синопсис серіалу "Елізе Мацунага: Якось дійшло до вбивства" справді вражає: "Бразилія в шоці: Елізе Мацунага застрелила та розчленувала багатого чоловіка. Цей документальний серіал, який містить її перше інтерв'ю, заглиблюється в деталі цієї історії". У серіалі йдеться про справу, яка прогриміла в Бразилії кілька років тому: Елізе вбила свого чоловіка, знаменитого в країні бізнесмена, викривши його зраду. Новий серіал Netflix побудований на інтерв'ю з героїнею, яка перебуває у в'язниці, і свідками, і намагається дати відповідь на питання про мотиви злочину.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.