До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фільмів з Робертом Паттінсоном, про які ви могли не знати

Роберт Паттінсон упродовж тривалого часу був відомий більшості як вампір Едвард Каллен з блокбастера "Сутінки". Проте серед критиків він отримав визнання за свою роботу в незалежному кіно. За всі ці роки Паттінсон зумів попрацювати з такими цікавими режисерами, як Джеймс Грей, Клер Дені й Вернер Герцог, не кажучи вже про співпрацю із самим Крістофером Ноланом. Такий послужний список — незаперечний доказ високого рівня й чистого таланту, притаманного Паттінсонові. Працюючи з різноманітними режисерами, актор часто кидав виклик і дивував аудиторію. Про одні з найкращих його робіт — у цьому матеріалі.

"Ровер", 2014

Гай Пирс и Роберт Паттинсон в фильме Гай Пірс і Роберт Паттінсон у фільмі "Ровер", 2014

Ця кримінальна драма розгортається через десять років після глобальної економічної кризи. Самотня людина переслідує своє єдине цінне майно на пустищі: свою машину. Однак у цій подорожі вона зустрічає іншу людину, з якою в них утворюється складний і цікавий зв’язок, і з якою вони продовжують пригоду. У головних ролях Гай Пірс і Роберт Паттінсон — феноменальний дует похмурої австралійської антиутопії. Поставлений у пару з великим Гаєм Пірсом тоді, коли люди ще не були готові сприймати його серйозно, Паттінсон отримав можливість засвідчити свої таланти. І, на щастя, він впорався із цим завданням.

Реклама

"Гарні часи", 2017

Роберт Паттинсон в фильме Роберт Паттінсон у фільмі "Гарні часи", 2017

У жорстокій кримінальній драмі "Гарні часи" Роберт Паттінсон грає Конні Нікаса, який прагне визволити свого молодшого брата з в’язниці, куди той потрапив через пограбування банку. Герой Паттінсона вирушає по допомогу до злочинного світу Нью-Йорка. Це тип ролі, який дає змогу відчути себе на місці головного героя, змушуючи аудиторію переживати одну інтенсивну й дуже стресову ситуацію за іншою.

"На висоті", 2018

Роберт Паттинсон в фильме Роберт Паттінсон у фільмі "На висоті", 2018

У складному, заплутаному й глибоко переконливому науково-фантастичному фільмі режисерки Клер Дені "На висоті" Роберт Паттінсон грає Монте, колишнього злочинця, який живе на закинутому космічному кораблі зі своєю маленькою дочкою, намагаючись знайти шлях назад до людей в темних куточках всесвіту. Рідкісний фільм, який може похвалитися глибоким, похмурим, тривожним підтекстом про природу людства.

"Дівиця", 2018

Миа Васиковска и Роберт Паттинсон в фильме Міа Васіковська й Роберт Паттінсон у фільмі "Дівиця", 2018

Роберт Паттінсон вирішив використовувати свої таланти переважно в серйозних драмах, часто граючи замислених персонажів. Але він також показав себе як обдарований актор і в комедійному жанрі, безпосередньо в абсурдистській стрічці "Дівиця". У ролі піонера із золотими зубами, який ризикує перетнути американський кордон, щоб знову познайомитися із жінкою, з якою хоче одружитися, Роберт Паттінсон грає жалюгідного чоловіка з надмірно завищеним почуттям власної значущості.

"Маяк", 2019

Уиллем Дефо и Роберт Паттинсон в фильме Віллем Дефо і Роберт Паттінсон у фільмі "Маяк", 2019

Тріумфатор Каннського кінофестивалю, один з найкращих і водночас наймоторошніших фільмів минулого року. Картина вразила глядачів не тільки естетикою, але й грою головних акторів. У центрі сюжету цього чорно-білого фільму — взаємини між старим доглядачем маяка (Віллем Дефо) і його новим помічником (Роберт Паттінсон). Починаючись з неприйняття, їхнє спілкування переростає в дружбу, а після — у ненависть. "Маяк" — перлина авторського кіно як за формою (плівка, антикварні камери, академічний формат, мова, якою розмовляють герої), так і за змістом.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.