До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 атмосферних фільмів для осінніх вечорів

Осінь чудова настроєм легкої меланхолії напочатку і бажанням рухатися вперед ближче до жовтня. Vogue.ua зібрав 5 фільмів, які огортають осіннім затишком навіть попри серйозність і специфічність сюжету.

Джулия Робертс в фильме "Улыбка Моны Лизы"Кадр з фільму "Посмішка Мони Лізи"
"Будинок біля озера", 2006

Романтична фентезі-драма з Сандрою Буллок і Кіану Рівзом в головних ролях. Героїня Сандри Буллок, доктор Кейт Форстер, переїздить до Чикаго в 2006 році, залишивши в будиночку біля озера записку для нового власника. Новий власник архітектор Алекс Уайлер виявляє записку в 2004 році і не розуміє суті листа. Розрив у два роки між Кейт і Алексом — фентезі-елемент картини, в якій двоє люблячих людей шукають шлях одне до одного, попри невизначеність і дивну ситуацію.

Реклама
Киану Ривз и Сандра Буллок в фильме "Дом у озера"Кадр з фільму "Будинок біля озера"
"Товариство мертвих поетів", 1989

Ця картина отримала премію "Оскар" за найкращий оригінальний сценарій і була претенденткою на перемогу ще в трьох номінаціях: за найкращий фільм і найкращу чоловічу роль, відповідальним за яку був Робін Вільямс. Сюжет фільму "Товариство мертвих поетів" розгортається навколо викладача англійської мови та літератури Джона Кітінга (Робін Вільямс), який прищеплює своїм учням любов до життя та літератури. Учні Кітінга таємно відновлюють однойменний літературний клуб, членом якого раніше був сам учитель, і тут починається найцікавіше.

Робин Уильямс в фильме "Общество мертвых поэтов".Кадр з фільму "Товариство мертвих поетів"
"Посмішка Мони Лізи", 2003

Ще одна картина добірки, головними героями якої стали викладач, студенти і серйозний соціальний підтекст. Викладачка мистецтвознавства Кетрін Енн Уотсон (Джулія Робертс) їде до Лос-Анджелеса заради роботи в жіночому коледжі з консервативним устроєм. Кетрін — феміністка, яка вірить, що жінка сама може вибирати свій шлях і здатна самостійно забезпечити своє життя. Свої погляди жінка поширює серед студенток на лекціях з мистецтвознавства, які так чи інакше викликають симпатію з боку дівчат і опір з боку керівництва коледжу.

Джулия Робертс в фильме "Улыбка Моны Лизы"Кадр з фільму "Посмішка Мони Лізи"
"План Меггі", 2015

Затишна романтична комедія з Гретою Гервіг й Ітаном Хоуком у головних ролях — про дівчину Меггі, яка бажає стати матір'ю і збирається вдатися до штучного запліднення. Меггі змінює свої плани після знайомства з антропологом Джоном (Ітан Хоук), дещо старшим за дівчину і нещасливим у стосунках зі своєю дружиною Жоржеттою (Джуліанна Мур). Меггі виходить заміж за Джона, але невдовзі втомлюється від шлюбу і вирішує знову звести Джона з Жоржеттою. Фільм "План Меггі" сповнений тонкощів гумору і філософських міркувань, а стиль головних героїв — окремий вид мистецтва.

Грета Гервиг и Итан Хоук в фильме "План Мэгги".Кадр з фільму "План Меггі"
"Милі кістки", 2009

Детективна драма з елементами фентезі та трилера, де юна Сірша Ронан грає 14-річну дівчинку Сюзі Селмон, що гине від рук маніяка Джорджа Харві, який живе по сусідству. Дівчинка не хоче вмирати, тому її душа залишається між раєм і землею, вирішуючи допомогти своїм близьким покарати злочинця. В цілому, картина вирізняється естетикою і нішевим прочитанням жанру фентезі, адже характерні епізоди сприймаються не як щось нереальне, а нагадують флешбеки.

Сирша Ронан в фильме "Милые кости".Кадр з фільму "Милі кістки"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.