До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 екранізацій романів XIX століття, які можна подивитися на Netflix

Великі епопеї й любовні історії, гарно описані краєвиди й складні характери героїв — романи XIX століття не перестають надихати й приваблювати кінорежисерів. Від Джейн Остін до Гюстава Флобера й Віктора Гюго — vogue.ua вибрав 5 найкращих адаптацій культових романів, які можна подивитися на Netflix.

"Гордість і упередження", 2005

У центрі сюжету "Гордості й упередження" історія сестер Беннетт і їхньої матері, яка хоче видати своїх дочок заміж за всяку ціну. Особливу увагу акцентовано на підвалинах британського суспільства того часу, що переважно висвітлено через стосунки Елізабет і таємничого містера Дарсі, які розриваються між гордістю й почуттями. Цей фільм став однією з найкращих робіт у кар’єрі Кіри Найтлі, яка часто знімається в історичних картинах.

Реклама

"Знедолені", 2012

Мабуть, найкраща з багатьох кіноадаптацій однойменного епічного роману Віктора Гюго. Сюжет оповідає про Жана Вальжане (Х'ю Джекман), якого впродовж десятиліть переслідує безжалісний інспектор Жавер (Рассел Кроу). У цьому фільмі Х’ю Джекманові вдається продемонструвати виняткові музичні таланти, високий, емоційно потужний виступ, за що його відзначено премією "Золотий глобус" і першою номінацією на "Оскар".

"Мадам Боварі", 2014

Культовий роман Гюстава Флобера "Пані Боварі", написаний понад 150 років тому, — один з найцитованіших творів у світі: вперше Голлівуд екранізував роман у 1932 році, а сьогодні він налічує не менше десятка інтерпретацій. З фільмом 2014 року міркувати на тему моралі взялася французька режисерка Софі Бартез. В екранізації Міа Васіковська грає головну роль Емми Боварі, яка шукає порятунок від сірості провінційного життя в обіймах молодих коханців.

"Мауглі", 2018

Над екранізацією відомої історії Редьярда Кіплінга про хлопчика, вихованого вовчою зграєю, працювала компанія Warner Bros, але в підсумку права на нього викупила платформа Netflix. Цей анімований фільм зібрав безпрецедентний акторський склад: у "ролі" тигра Шерхана — Бенедикт Камбербетч, Багіру озвучив Крістіан Бейл, удава Каа — Кейт Бланшетт. Самого Мауглі грає 14-річний актор Роєн Чанд.

"Франкенштейн Мері Шеллі", 1994

Червень 1816 року. На італійській віллі невелика група письменників і друзів шукає собі заняття на період нескінченних штормів. Одного разу вночі лорд Байрон кинув усім виклик: уявіть найстрашнішу історію. Саме тоді народилася легендарна історія Мері Шеллі, що постала зі страхіття, яке наснилося їй за кілька днів до цього. Колись опублікована анонімно сьогодні ця книга є одним з найвідоміших англомовних готичних романів у світі, що оповідає про лікаря, який вивищив себе до Бога й створив свою власну істоту з купи плоті. У 1994 році роль Віктора Франкенштейна виконав Кеннет Бранах, а створіння — Роберт де Ніро.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.