До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

3 найскандальніших фільми Ларса фон Трієра

Фільми Ларса фон Трієра можна описати безліччю слів, але найчастіше їх називають тривожними, психологічно складними і суперечливими. Режисер данського походження завжди користується можливістю експериментувати і бунтувати проти буденності з кожним новим з проектом, за що часто піддається критиці та потрапляє в різні скандальні ситуації. У цьому матеріалі згадуємо одні з його найгучніших фільмів.

"Антихрист", 2009

Реклама

Порнографія, безпричинне насильство і режисер-невротик – складники формули шок-контенту. Але фільм, в якому світ створив Диявол, а не Бог, схоже, перевиконав план. Численні протести релігійних громад, звинувачення в ненависті до жінок і зайвій жорстокості – "Анархіст" зібрав цілий букет усіляких обурень. Суперечки навколо картини досягли апогею, коли два роки по тому Ларс фон Трієр розповів про свої симпатії до Адольфа Гітлера під час однієї з прес-конференцій.

"Німфоманка", 2013

Еротичний фільм "Німфоманка" – це багатогодинний опус Ларса фон Трієра про секс, любов і страждання. Фільм розповідає про жінку на ім'я Джо, яка після кількох років активного сексуального життя втратила апетит до інтимних утіх. З цією історією фон Трієр хотів підняти теми протиріччя людської натури й відчаю, і зазирнути в глибину людського розуму й емоцій. Але більшість глядачів визнали стрічку "поганим порнофільмом" і розкритикували режисера.

"Дім, який побудував Джек", 2018

З цим психологічним трилером фон Трієр тріумфально повернувся в Канни після восьмирічної перерви. Стрічка розповідає про життя розумного і невловимого серійного вбивці Джека Різника і про події, після яких він почав вбивати людей. Дія фільму розгортається в 1970-х і 1980-х роках, а оповідачем в картині є сам вбивця. Попри всю жорстокість стрічки, змішані відгуки критиків, і неможливість для більшості аудиторії додивитися її до кінця, вона може претендувати на звання кращої картини XXI століття.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.