До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найочікуваніших фільмів Венеційського кінофестивалю

З 30 серпня по 9 вересня на острові Лідо відбудеться Венеційський кінофестиваль, проте його доля непевна, адже на цю подію, ймовірно, вплинуть страйки акторів і сценаристів, що тривають зараз у Лос-Анджелесі. Низка акторів уже відмовилися брати участь у презентаціях фільмів, також відомо, що прем'єру нової стрічки Луки Гуаданьїно "Челленджери", що мала відкрити Венеційський кінофестиваль, перенесли на 2024 рік. Проте, незважаючи на це, у фестивалю 2023 року все одно чудова програма, де заявлені, зокрема, і нові фільми Вуді Аллена, Романа Поланскі та Люка Бессона. Розповідаємо про найцікавіші

"Прісцилла"

Реклама

Рік тому Баз Лурман представив свою версію історії Елвіса Преслі у фільмі "Елвіс" — і ось режисерка Софія Коппола повертається з ще більш гламурним і мрійливим біографічним фільмом про музиканта. У центрі уваги цього разу — титулована дружина Преслі Прісцилла (Кейлі Спаені). Короля рок-н-ролу грає Джейкоб Елорді. Очікуємо багато сліпучої моди 60-х і п’янку дозу підліткової туги.

"Бідні-нещасні"

Нова стрічка Йоргоса Лантімоса — фентезійний трилер про жінку (Емма Стоун) з розумом дитини, яка стає "результатом" дивного експерименту її батька (Віллем Дефо). "Бідні-нещасні" — екранізація роману шотландського письменника Аласдера Грея 1992 року. "Бідні-нещасні" — це друга колаборація Лантімоса та Емми Стоун після стрічки 2019 року "Фаворитка".

"Феррарі"

Адам Драйвер і Пенелопа Крус грають Енцо і Лауру Феррарі, пару, що побудувала імперію розкішних спортивних автомобілів, яка досі носить їхнє ім’я. Перший фільм Майкла Манна за майже десятиліття зосереджується на їхньому бурхливому шлюбі, а також на напруженні навколо однієї важливої гонки — горезвісно відомої італійської Mille Miglia.

"Маестро"

Ще один відомий тандем розглядається під мікроскопом у першій режисерській роботі Бредлі Купера після фільму "Зірка народилася": союз Леонарда Бернштейна, якого грає сам Купер, і акторки Фелісії Монтеалегре (Кері Малліган). Бернштейн провів поруч із Фелісією майже три десятиліття під час свого становлення по кар'єрних сходах — і став одним із найплідніших диригентів і композиторів свого часу.

"Походження"

Один із найзахопливіших сюрпризів у цій добірці — драма від Ави ДюВерней, знята на основі нон-фікшн-бестселера лауреатки Пулітцерівської премії Ізабель Вілкерсон "Каста: походження нашого невдоволення". Книга, а за нею і фільм, досліджує расизм у США — на прикладі кастових систем Індії та нацистської Німеччини. У головних ролях Онджаню Елліс-Тейлор, Нісі Неш-Беттс і Одра Макдональд. А режисерка Ава ДюВерней увійде в історію як перша афроамериканка, яка представить фільм на конкурсі у Венеції.

"Вбивця"

Психологічна драма Девіда Фінчера зображує загадкового безіменного кілера, який після доленосного промаху має боротися зі своїми роботодавцями, а також стає об'єктом міжнародного полювання на нього. Фільм знятий на основі однойменного графічного коміксу Алексіса Нолента, а у головній ролі — Майкл Фассбендер.

"Довгоочікуваний світанок"

Розкішна костюмна драма Саверіо Костанцо ("Мій блискучий друг"), в якій режисер звертається до періоду бурхливого розквіту римського кінотеатру "Чінечітта", який у 50-х називали "Голлівудом на Тибрі". У центрі — Ребекка Антоначі, молода акторка, яка проходить прослуховування як статистка і потрапляє на приголомшливий знімальний майданчик, населений справжніми зірками індустрії, яких грають Лілі Джеймс, Рейчел Сеннотт і Джо Кірі.

"Чудова історія Генрі Шугара"

Через кілька місяців після дебюту стрічки "Астероїд Сіті" в Каннах Вес Андерсон повернувся, щоб потішити ще один європейський фестиваль новою роботою — 37-хвилинним фільмом, натхненим однойменним химерним оповіданням Роальда Дала про людину, яка розчаровується у власному багатстві. Як і слід було очікувати, у фільмі зібрано надзвичайний зірковий акторський склад: Дейв Пател, Бен Кінгслі, Бенедикт Камбербетч, Рейф Файнс та Річард Айоаде.

"Граф"

Італійський режисер Пабло Ларраін представляє чорну комедією "Граф": це такий собі паралельний всесвіт, у якому покійний чилійський диктатор Аугусто Піночет (Хайме Ваделл) живе як 250-річний вампір. Живучи в напівзруйнованому особняку на південному краю континенту, він продовжує підживлювати свій апетит до зла та чинити жорстокість — як потужне нагадування світу про підступну та постійно присутню небезпеку фашизму.

"Назавжди-назавжди"

"Назавжди-назавжди" — це щемка історія дорослішання. Події відбуваються у Києві наприкінці 90-х років: Тоня переходить зі школи в центрі міста до іншої — у спальному районі, де потрапляє до компанії відчайдушних підлітків. Разом вони шукають пригод та неприємностей на околицях пострадянського Києва. Дебютна стрічка української режисерки та кліпмейкерки Анни Бурячкової — "пісня любові, присвячена розгубленим підліткам кінця 90-х, які виросли серед пострадянської руїни, добре засвоївши правило — якщо тебе ніхто не полюбить, ти не виживеш".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.