До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найочікуваніших фільмів Венеційського кінофестивалю

Цього року Венеційський кінофестиваль, що стартує 31 серпня, обіцяє бути зірковим. На глядачів чекають байопік про Мерилін Монро з Аною де Армас у ролі культової білявки, моторошний трилер Олівії Вайлд з Гаррі Стайлзом та Флоренс П’ю, а також сага про дорослішання — з Тімоті Шаламе в ролі підлітка-канібала.

"Білий шум"

Фестиваль відкриє комедійний фільм жаху Ноа Баумбаха ("Шлюбна історія"). Це адаптація роману Дона Делілло про професора-гітлерівця (Адам Драйвер) та його дружину (Грета Гервіг). Одно разу в місті стається катастрофічна залізнична аварія, що спричинила витік хімічних відходів. Тепер професорові та його родині загрожує токсичне отруєння. Очікуйте від цього фільму гострих, як бритва, діалогів і нападів екзистенційного страху...

Реклама
"Білявка"

У фільмі "Білявка" актриса Ана де Армас блискуче перевтілилася в одну з головних білявок XX століття — Мерилін Монро. Стрічку знято за мотивами роману "Білявка" письменниці Джойс Керол Оутс 2000 року, що розповідає не тільки про кар’єру Моно, а й про її дитинство та становлення. Додайте чудовий акторський склад — Боббі Каннавале в ролі її другого чоловіка Джо ді Маджіо, Едрієна Броуді в ролі її третього чоловіка Артура Міллера, ретельно продуманий постановчий дизайн, приголомшливі костюми та яскраву операторську роботу, і в нас є потенційний фаворит для сезону нагород.

Bones & All

Лука Гуаданьїно екранізує захопливий роман Камілли де Анджеліс про пару бродяг-канібалів, що закохуються й вирушають в епічну подорож пересіченою місцевістю... Головну роль виконає канадська акторка Тейлор Рассел, а її коханого — вічний серцеїд Тімоті Шаламе в його першій співпраці з режисером після популярної стрічки "Назви мене своїм ім’ям".

"Син"

Новий фільм Флоріана Зеллера, заключна частина трилогії про сімейні стосунки. Г’ю Джекман грає Пітера, чиє ідилічне життя з його партнером і дитиною пішло догори дриґом з появою його колишньої дружини та депресивного сина-підлітка. Завершує передбачуваний зірковий акторський склад Лора Дерн, Ванесса Кірбі та Ентоні Гопкінс, майстерна гра якого в першій частині трилогії, фільмі "Батько", принесла йому "Оскар" за найкращу чоловічу роль.

"Не хвилюйся, люба"

Психологічний фільм Олівії Вайлд, події якого розгортаються в утопічній комуні в каліфорнійській пустелі. Флоренс П’ю та Гаррі Стайлз втілюють ідеальну пару 1950-х. Драма наростає в той момент, коли їхня пристрасть одне до одного перетворюється на підозру, адже дівчина починає боятися, що під їхнім безтурботним існуванням ховається щось зловісне...

"Кит" (The Whale)

Від "Борця" до "Чорного лебедя" — одержимість Даррена Аронофскі драматичними фізичними трансформаціями, що відбуваються з героями, завжди була очевидна. Але в його останній драмі вона найразючіша: ми спостерігаємо за метаморфозами Брендана Фрейзера, замкненого вчителя англійської мови, який страждає на серйозне ожиріння. Чоловік втрачає зв’язок зі своєю дочкою-підлітком — після того, як він покинув сім’ю заради коханця, який згодом помер. Смерть коханого призводить до того, що в героя починаються проблеми з їжею, і ми стежимо за ним, коли він намагається відновити свої стосунки з дочкою та власним життям.

"Тар"

Перший фільм триразового номінанта на премію "Оскар" Тодда Філда за 16 років — це розповідь про відому диригентку Лідію Тар, яку грає Кейт Бланшетт. Фільм зображує кілька днів з життя Лідії — саме напередодні записування нового твору, який має підняти її кар’єру до захопливих висот. Загадкового тизеру, який показує, як акторка видихає клуби диму, цілком досить, щоб підвищити наші сподівання.

"Садівник" (Master Gardener)

Легендарний сценарист і режисер Пол Шрейдер повертається з новою роботою. Він представить захопливий кримінальний трилер "Садівник". У центрі — Джоел Еджертон у ролі титулованого садівника, роботодавиця якого (Сігурні Вівер) наказує йому взяти в підмайстри її проблемну племінницю (Квінтеса Свінделл), що має катастрофічні наслідки для всіх учасників.

"Банші Инішира"

Колін Фарелл та Брендон Глісон, зірки фільму "Залягти на дно в Брюгге", знов зустрілися на знімальному майданчику в режисера Мартіна Макдонага. "Банші з Інішира" — довгоочікувана прем’єра від майстра чорної комедії, на яку так давно чекали всі поціновувачі творчості Макдонага. Головні герої фільму — двоє друзів, що живуть на острові Інішир, між якими раптово виникає конфлікт. Сценарій створено за мотивами ще не опублікованої п’єси Мартіна Макдонага з його ірландського циклу.

"Люксембург, Люксембург"

Новий фільм українського режисера Антоніо Лукіча, автора гучної комедії "Мої думки тихі", змагатиметься за головну нагороду конкурсної програми "Горизонти". Фільм "Люксембург, Люксембург" розповідає про братів-близнюків, які намагаються дати раду власному життю, в якому раптово з’являється давно зниклий батько. Головні ролі в стрічці виконали учасники реп-гурту "Курган і Agregat" – брати Раміл та Аміл Насірови.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.