До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У гонитві за модою: в Інституті костюма представлять виставку Сенді Шраєр

Уявіть, що ви – володар 15 000 найбільш знакових речей століття, але ніколи не носите жодну з них. Саме так у Сенді Шраєр – однієї з найзнаменитіших колекціонерок моди. На щастя, у гостей Метрополітен-музею з'явиться можливість побачити частину цієї великої колекції вже цієї осені.

Вечірня сукня Кристобаля Баленсіаґи для Будинку Balenciaga, літо 1961; подарунок Сенді Шраєр

На виставці "В гонитві за модою: колекція Сенді Шраєр" (In Pursuit of Fashion: The Sandy Schreier Collection) будуть представлені 80 з 165 предметів одягу, які місіс Шраєр добродушно подарувала у колекцію Інституту костюма. Ці речі охоплюють 96 років історії моди. Найстарішим експонатом буде ансамбль Поля Пуаре, створений 1908 року; найновішим – капелюх Філіпа Трейсі 2004 року. Але мета Інституту костюма – представити не лише хроніку історії моди, але і окреслити особисту історію жінки, чия любов до одягу привела її до статусу володарки однієї з найбільших fashion-колекцій у світі.

Реклама
Сукня Карла Лагерфельда для Chloé, весна-літо 1984; подарунок Сенді Шраєр

Місіс Шраєр народилася в Детройті, штаті Мічиган, у сім'ї Сенді Міллер. Спочатку вона полюбила одяг в універмазі Russeks, де її батько був хутровиком. "Моя пристрасть до моди як до форми мистецтва спонукала мене шукати найбільш інноваційні, незвичайні і захопливі для духу предмети з допомогою знаних і менш відомих талантів. Я натхненна тим, що ці роботи тепер стануть моєю спадщиною в The Met, де їх можна зберегти і поділитися з публікою, дизайнерами і вченими назавжди", – каже Шраєр.

Сукня Madeleine & Madeleine, 1923; подарунок Сенді Шраєр

В її великій колекції є роботи Маріано Фортуни, Карла Лагерфельда, Крістіана Діора і Жанни Ланвен, не кажучи вже про більше сотні експонатів Скіапареллі, деякі з яких раніше надавали музею для виставки Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations 2012 року. Крім того, що вона є завзятим колекціонером, Шраєр також є істориком моди і автором, яка написала дві книжки про голлівудський стиль: Hollywood Dressed & Undressed: A Century of Cinema Style і Hollywood Gets Married.

Вечірня сукня Гілберта Адріана, осінь 1945 року; подарунок Сенді Шраєр

"Неймовірно щедрий дар Сенді невимірно зміцнить нашу колекцію, адже додасть історично значимих речей ХХ століття, – сказав головний куратор Інституту костюма, Ендрю Болтон. – Подарунок Сенді привнесе рідкісні дизайни, що дасть нам змогу краще розповісти тонку історію моди через досягнення найбільш інноваційних дизайнерів".

<b>Сэнди Шрайер</b>

Виставка "У гонитві за модою: колекція Сенді Шраєр" відкриється в Метрополітен-музеї 27 листопада 2019 року і триватиме до 17 травня 2020 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.