До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Pinchuk Art Centre відкрилася виставка про російські воєнні злочини

У київському Pinchuk Art Centre розпочали роботу одразу дві виставки: проєкт "Коли віра зрушує гори" та "Російські воєнні злочини". Обидві виставки працюватимуть до 9 жовтня. Куратори — Бйорн Гельдхоф, Барт де Бер та Ксенія Малих.

Фотографії, що стали частиною проєкту "Російські воєнні злочини", зроблено в різних куточках України від першого дня повномасштабного вторгнення росії й до початку липня. Кульмінація проєкту – відео, яке створив Олексій Сай і зібрав 6400 зображень, що фіксують злочинні дії окупантів. Уперше цей проєкт представили на Міжнародному економічному форуму в Давосі.

Реклама

Друга виставка, яку нині можна побачити в артцентрі, дістала символічну назву "Коли віра зрушує гори". Це масштабна групова виставка з участю понад 45 українських та міжнародних митців і мисткинь, яку організовано спільно з антверпенським Музеєм сучасного мистецтва М НКА. Вона репрезентує роботи сучасних зірок бельгійського мистецтва — Яна Фабра, Берлінде де Брукере, Франсіса Аліса. Так, у масштабній роботі Франсіса Аліса можна побачити, як понад 800 людей разом зрушують гору. Якоюсь мірою ми всі робимо це щодня — вдома чи на фронті, в Україні чи за кордоном — гору, що неможливо зрушити вірою одного, зрушуємо колективно.

Також у виставці беруть участь українські митці Андрій Сагайдаковський, Анна Звягінцева, Олексій Сай, Влада Ралко, Леся Хоменко та інші. У межах виставки відбудеться кінопрограма, яку курують художники Ярема Малащук та Роман Хімей. Одна з головних стрічок цієї програми — документальний фільм "Маріуполіс" литовського режисера Мантаса Кведаравічюса, що загинув у березні від рук російських окупантів.

Виставки триватимуть до 9 жовтня. У разі оголошення повітряної тривоги в артцентрі просять спуститися в укриття, яке розміщується в "Метрограді".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.