До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві відкривається виставка особистого фотографа Енді Воргола

20 липня в арт-центрі Ізоляція за підтримки Vogue UA відкривається виставка американського фотографа Крістофера Макоса. "Епоха Енді Воргола" – так називається проект: 28 фотографій, знятих у Нью-Йорку в 1970-1980-х роках, Макос особисто представить в Києві.

Фотограф Крістофер Макос

"Наймодніший фотограф Нью-Йорку" – так називав Крістофера Макоса художник Енді Воргола. Макос почав працювати в 1970-ті роки: він навчався фотографії у знаменитого Ман Рея, і знімав для Rolling Stone, Interview, Esquire, New York Magazine. Важливий період в творчості Макоса – його дружба з Енді Ворголом: вони познайомилися в кінці 70-х на одній з вечірок у Нью-Йорку, Макос навчив Воргола фотографувати, і невдовзі став його особистим фотографом. Саме Макос зняв одні з найбільш особистих фото художника: вісім портретів Воргола в жіночих образах, які пізніше стали знаменитою серією Altered Images. Їх можна буде побачити на виставці в Києві.

Реклама

<b>Кристофер Макос</b>

Макос також прославився як "богемний" фотограф. У 1980-ті він спеціалізувався на тому, що знімав найбурхливіші вечірки в Нью-Йорку та Мадриді: на його кадрах закарбовані Сальвадор Далі, Джон Леннон, Мік Джаггер, Лайза Мінеллі. У Мадриді, до прикладу, Макос задокументував рух "Ла мовіда мадріленья" – культурну революцію 80-х, яка сталася в місті після смерті Франко. Одним з лідерів цього руху в ті роки був режисер Педро Альмодовар. Сьогодні роботи Макоса знаходяться у колекції музею Вітні в Нью-Йорку, Tate Modern в Лондоні та Національній галереї Вікторії в Мельбурні.

Фото: © Christopher Makos

Вистака пройде з 20 липня по 1 жовтня в просторі "Ізоляція" , Набережно-Лугова, 8.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.