До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Натурниці: в Києві відкривається виставка фотографа Фреда Жагено

У межах PHOTO KYIV FAIR 2019 відбудеться персональна виставка французького фотографа Фреда Жагено, над якою він працював у Києві.

У фотопроєкті "Вивчення тіла: фотографічні скульптури" Фреда Жагено взяли участь 29 жінок, яких він фотографував з серпня 2018 року у Києві. Ідея проєкту виникла давно – під час співпраці з Нен Ґолдін у межах її виставки "Скопофілія", яку експонували в стінах Лувру 2011 року. Виставка представляла вільну риму фоторобіт художниці і експонатів Музею. Остаточно викристалізувалася ця ідея в процесі розглядання графічних замальовок оголених натурниць Клімта.

Реклама

Моделі циклу "Фотографічних скульптур" – звичайні жінки абсолютно різної і принципово немодельної зовнішності. Серед них є 18-річні з андрогінною статурою, вагітна і жінки старші 80 років. "Це не стосується вивчення питання жіночності. Я радше змінюю спосіб погляду на жіноче тіло", – каже фотограф.

Крім теоретизування на тему погляду на тіло проєкт є експериментом Жагено з медіумом фотографії. На відміну від художників минулих епох, його погляд не є статичним. Навпаки, камера рухається навколо нерухомої натурниці в пошуках потрібного ракурсу, таким чином розширює можливості погляду через лінзу фотооб'єктива. Фінальні фото в основному складені з кількох фрагментів і представлені на виставці в форматі диптиха або триптиха. Проєкт доповнює документація процесу: панно з більше 500 мікросилуетів у різних ракурсах.

Фред Жагено, "Вивчення тіла: фотографічні скульптури", PHOTO KYIV FAIR 2019, з 26 до 29 вересня в галереї "Лавра".

Фото: Fred Jaqueneau

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.