До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві відкрилася виставка Іллі і Саші Чичкан

Тісно було ввечері 23 листопада на відкритті виставки Іллі і Саші Чичкан в галереї "Золотий перетин". Новий проект художників називається "Psychodarwinism / Back to the Roods" – в цьому році це вже друга спільна виставка сімейства Чичкан. У невеликому залі можна було побачити близько 20 робіт у різних техніках: це і живопис, й інсталяція, і колажі, які стали найбільш обговорюваною частиною виставки.

Ілля Чичкан і Маша Шубіна

На величезних, яскравих, життєрадісних колажах – птахи й мавпи посеред джунглів і мегаполісів, у коронах і дорогих прикрасах – і тільки при найближчому розгляді стає зрозуміло, що кожен елемент колажу зібраний з дрібних картинок, дбайливо вирізаних і склеєних художниками. Можна лише гадати, скільки годин витратили Ілля і його дочка Саша на ці колажі, й скільки глянцевих журналів пішло на цю виставку. Вирізати з журналів особливо любить Саша Чичкан – це не перший проект художниці, зроблений у такій манері. Наприклад, у Саші є портрет Леонардо да Вінчі, складений з шести тисяч фрагментів.

Реклама

По темі глянцю художники в цьому проекті взагалі пройшлися категорично. "Глянець, гламур, глобалізація руйнують природу і природне існування людей, знищуючи багатовікові дерева і позбавляючи аборигенів будинків", – кажуть Ілля і Саша. Подивитися сімейну виставку прийшли Лілія Пустовіт, Ася Мхітарян, Іван Фролов, а працює виставка до 14 грудня.

<b>ЧичканыВыставка</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.