До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Харкові відкрилася виставка сучасної фотографії "Нові MYPhології"

Цими днями своє п'ятиріччя святкує художня спільнота MYPH — школа концептуальної та арт-фотографії, заснована в 2018 році молодим миколаївським фотографом Сергієм Мельниченко, лауреатом премії Leica Oskar Barnack Award Newcomer. Так, 1 червня в харківському артцентрі "ЄрміловЦентр" відкривається масштабна виставка "Нові MYPhології" — груповий проєкт 28 авторів та авторок школи.

Авторка – Mary Jane
Авторка – Mary Jane

Реклама

Виставка досліджує поняття міфотворчості. За словами кураторки проєкту Ірини Антонець, автори створюють свої світи і знакові системи, трактуючи реалії сучасності за допомогою особистісного, інтуїтивного вираження, що часом набуває різноманітних та химерних форм. У центрі уваги проєкту постали сконструйовані персональні світи, що існують за власними правилами та населені сучасними богами і героями — а також нові легенди та міфи, котрі автори розповідають засобами фотографії та мистецтва нових медіа. Виставка у Харкові триватиме до 15 червня.

Авторка – Єва Гольц
Авторка – Єва Гольц

Одночасно з цим MYPH представляють новий проєкт у Запоріжжі. Його символічна назва "І буде тиша..." — це яскравий символ того, що життя триває. Невипадково виставка проходить у Запоріжжі — місті, яке вже другий рік майже щодня піддається жорстоким обстрілам ворога.

Авторка – Тетяна Мицик
Авторка – Тетяна Мицик

Виставка запрошує глядача відчути себе частиною чогось більшого, що не має обмежень і кордонів. "Разом ми перетворимо ці складні часи на можливість для розвитку та зростання", — каже засновник школи фотограф Сергій Мельниченко. Експозицію у Запоріжжі можна побачити з 27 травня до 11 червня — виставка проходить у Запорізькому обласному центрі молоді.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.