До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Караваджо і Муракамі: все про нову виставку в Fondazione Prada

Чотири зали міланської споруди Fondazione Prada цієї осені займе виставка бельгійського художника Люка Тюйманса. Проект, в якому Тюйманс інтерпретує бароко, відкриється вже 18 жовтня. Виставка називається "Сангіна Люк Тюйманс про бароко": це 60 робіт, в яких творець об'єднує художників епохи бароко і сучасне мистецтво.

На виставці можна виявити незвичайне сусідство: наприклад, картини Пітера Пауля Рубенса, одного із засновників бароко, виставлені поруч з яскравими колажами японця Такаші Муракамі, а скульптури Йогана Пінзеля з VR-проектами американського художника Керрі Джеймс Маршалла. Головна ідея Тюйманса бажання показати і довести, що саме бароко точка відліку сучасного мистецтва, і що у Муракамі та інших сучасних художників значно більше спільного з бароко, ніж може здаватися на перший погляд. Першим сучасним художником, на думку Тюйманса, був Караваджо.

Реклама

У назву виставки винесене поняття "сангіна" це матеріал для малювання характерного темно-червоного, цегляного відтінку. Сангіну у XV столітті почав використовувати Леонардо да Вінчі, він змішував охру з барвниками. Використовували сангіну і художники бароко.

Виставка працюватиме до 25 лютого.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.