До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Україна. Під іншим небом": у Варшаві відкрили виставку українських митців

У Варшаві, в центрі сучасного мистецтва Уяздовський замок, відкрили найбільшу виставку українського мистецтва на території Польщі. "Україна. Під іншим небом" — масштабний проєкт, що показує реакцію українських митців на війну. Виставка містить понад 200 мистецьких робіт.

"Пора воєнного поневолення виявилася для художників моментом художнього просвітлення, — розповідають куратори проєкту Вікторія Бурлака, Беата Лупінська-Ритель, Марцель Скєрський. — Після 24 лютого 2022 року творці, що діють у різних ЗМІ, стикнулися з потребою увічнити трагічні події. Представлені на виставці витвори мистецтва зображують звірство російських окупантів і намагаються достукатися до совісті громадськості в усьому світі".

Реклама

"„Україна. Під іншим небом" — назва виставки, яка говорить про те, що небо над Україною стало джерелом смертельної небезпеки, адже росія влаштовує Україні ракетний апокаліпсис і в такий спосіб демонструє своє безсилля, — каже Василь Зварич, надзвичайний і повноважний посол України в Польщі. — Агресор веде війну, порушуючи правила її ведення, — після фіаско „бліцкригу" він чинить геноцид і вбиває тих, хто понад усе цінує свободу".

Один з найпронизливіших проєктів на виставці — роботи художника Олексія Сая із серії Bombed. Це металеві листи, на яких зображено розбомблені краєвиди України з висоти пташиного польоту. На них зафіксовано реальні місцевості України, за ними — реальні історії людей.

Серед учасників проєкту також Петро Армяновський, Etchingroom1, Марія Куліковська, Дарія Кольцова, Олег Тістол, Олексій Сай, Юрій Сівірін, Данило Галкін та інші митці. Виставка триватиме в Уяздовському замку до 3 березня 2023 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.