До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Воля до життя: нова виставка українських художників у Відні

У легендарному віденському Künstlerhaus 10 листопада відкривається виставка "CONTRAPUNCT", що представить у столиці Австрії роботи найяскравіших українських художників. Назва виставки, розповідають її організатори, символізує контрастні сенси: війну і мир, життя і смерть, а також біофілію як пристрасну любов до життя і всього живого, за визначенням Еріха Фромма.

Автор Катерина Лисовенко

Одна з найпронизливіших частин проєкту — серія графіки художника Данила Немировського "Маріуполь". Ці малюнки — власні спостереження Данила за рідним містом під час облоги, документація не тільки подій, а й відчуттів та емоцій. Тривалий час художник взагалі не мав контакту із зовнішнім середовищем, але зміг покинути місто до повної окупації. Зокрема, у Відні можна побачити малюнки Немировського, на яких зображені герої-захисники Маріуполя — командири "Азову", яких нещодавно звільнили з російського полону.

Реклама
Робота Данила Немировського

Художниця Юлія Бєляєва представляє у Відні проєкт Seeing is Believing, присвячений історичній пам’яті та Голодомору. Ніжна порцелянова статуетка дівчинки символізує крихку пам’ять про жахливий період в історії України та страх, що історія цілком може повторитися вже в нових обставинах, через війну росії в Україні.

Автор Юлія Біляєва

"Живописні, відео- та інсталяційні образи демонструють надзвичайний гуманізм українців, їхню здатність залишатися людяними посеред гніву й ненависті, розповідає кураторка виставки Яна Баринова, у минулому директорка Департаменту культури КМДА, яка наразі працює менеджеркою в ERSTE Foundation та директоркою з розвитку viennacontemporary. Вона показує здатність людей вистояти серед бомб і сирен, у реаліях війни, і боротися за добро з готовністю до самопожертви".

Автор Гера Артемова
Також серед учасників проєкту — художники Марія Куліковська, Микола Білоус, Катерина Лісовенко, Ярема Малащук і Роман Хімей, Дарина Микитюк, Ольга Штейн та інші.

Акварель Марії Куліковської
Автор Галина Андрусенко

Автор Ольга Штейн

Виставка триватиме з 10 по 27 листопада в KünstlerhausWien у партнерстві зі Spilne Art Gallery та TSEKH Gallery.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.