До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві відкрилася виставка картин "Марія Примаченко. Врятоване"

У Національному центрі "Український дім" відкрилася виставка картин "Марія Примаченко. Врятоване". На виставці представлені 14 робіт, які вдалося врятувати зі зруйнованого музею в Іванкові. З дня трагедії картини експонуються вперше. Захід відкрили Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко й голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

"Сьогодні ми точно переконані, культура – це ще один фронт у боротьбі за нашу ідентифікацію та незалежність. Постать Марії Примаченко – це доказ автентичності та унікальності нашої культури. Окремо хочу відзначити мешканців Іванкова, які під обстрілами, ризикуючи власним життям, рятували картини з приміщення палаючого музею. Ці люди – справжні герої", – зазначив Олексій Кулеба.

Реклама

Екскурсію виставкою провела правнучка Марії Примаченко – Анастасія. Під час заходу також представили два архітектурні проєкти: відновленого музею в Іванкові та мистецької резиденції в селі Болотня, де зберігся будинок художниці.

Відкриття виставки символічно відбулося в Міжнародний день миру, 21 вересня. Експозиція буде доступна для перегляду та ознайомлення з 22 по 25 вересня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.