До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Картину Марії Примаченко продали за $500 000 – кошти передадуть ЗСУ

Роботу всесвітньо відомої художниці Марії Примаченко "Квіти виросли коло четвертого блока" продали на аукціоні за 500 000 доларів. Аукціон проводив Благодійний фонд Сергія Притули разом з аукціонним домом "Дукат". Стартова ціна на картину була 5 тисяч доларів. Усі кошти з аукціону підуть на допомогу Збройним силам України.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому роботу Марії Примаченко 1990 року "Квіти виросли коло четвертого блока" із серії творів, присвячених Чорнобильській трагедії, передали до Фонду Сергія Притули. Це зробила родина колекціонера Ігоря Понамарчука та історикині мистецтва Дар’ї Добріян, які зараз волонтерять у Фонді. Саме цю роботу Примаченко для аукціону вибрали через назву. Під час спроби наступу на Київ російські окупанти зайшли в Чорнобильську зону й рили окопи в рудому лісі – у зоні відчуження навколо четвертого енергоблока, де ґрунт усе ще радіоактивний.

Реклама

Родина Марії Примаченко підтримала благодійний аукціон і відмовилася від роялті з продажу картини на користь Збройних сил України. Відомо, що роботу Примаченко придбав українець із закордону. За словами представників Фонду, це перший випадок за історію благодійних аукціонів, коли українська картина була продана за пів мільйона доларів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.