До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Нью-Йорку відкриють виставку, присвячену рожевому кольору

Предметом пильного вивчення нової виставки в Технологічному інституті моди в Нью-Йорку став рожевий колір у всіх його проявах. Життєрадісні відтінки представлені у формі історичних вбрань Christian Dior і екстравагантних суконь Comme des Garçon. Також в експозиції – предмети гардеробу XVIII століття, які інституту передали колекціонери.

Кадр з фільму "Марія-Антуанетта"

Куратором виставки стала відомий історик моди Валері Стіл, яка розповідає: "Рожевий, зазвичай, асоціюється з маленькими дівчатками, балеринами, ляльками Барбі та іншими жіночними речами. Однак подібні стереотипи з'явилися лише в ХХ столітті. Наприклад, в XVIII столітті, коли мадам де Помпадур ввела в моду рожевий колір у французькому дворі, його носили всі придворні, незалежно від статі. В Індії також чоловіки люблять і носять рожевий колір без найменших докорів сумління. Цією експозицією ми хочемо показати його подвійність, адже все частіше рожевий використовують як колір протесту і андрогінності".

Реклама

<b>пинк выставка</b>

Відкриття виставки 7 вересня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.