До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Спадщина: в київській галереї Avangarden влаштують майстерню традиційних ремесел

З 23 по 27 листопада Avangarden gallery перетвориться на справжню майстерню українських ремесел. У галереї презентують автентичні предмети інтер’єру, гончарне мистецтво, керамічний посуд ручної роботи, а також художні майстерні, де кожен зможе на практиці ознайомитися з українськими ремеслами.

Реклама

Війна стала каталізатором самоідентифікації українців. Зараз ми переосмислюємо своє минуле і майбутнє, свою історію і культуру, і саме наша спадщина є потужним джерелом натхнення для сучасних митців. Так, у галереї будуть представлені українськи бренди, що переосмислюють народне мистецтво та інтегрують його в сучасне життя й побут — це Gunia project, кераміка Lorashen, Oselya home and garden, Edere Editions тощо.

Також можна буде більше дізнатися про традиційні ремесла: взяти участь у майстер-класі з гончарства, спробувати себе в царині соломоплетіння й навіть взяти участь у майстер-класі з вибійки на тканині, де кожен охочий зможе навчитися майстерності декорувати тканину, як робили наші пращури ще за часів Київської Русі.

"Артярмарок, який ми влаштовуємо, є своєрідним культурним дослідженням, присвяченим формуванню української ідентичності, — розповідає кураторка й засновниця Avangarden Каріна Качуровськая. — Через мистецькі практики, майстер-класи традиційних ремесел є можливість дістати знання про діяльність наших пращурів та зрозуміти, ким ми є сьогодні. В цьому я відчуваю ще й терапевтичний вплив, адже творчий процес дає змогу відновити внутрішній баланс. Тож ідея цієї події була продиктована актуальним запитом кожного з нас".

Артярмарок триватиме в Avangarden gallery&wine bar з 23 по 27 листопада

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.