До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Скульптуру Джеффа Кунса продадуть на аукціоні Christie’ заради допомоги Україні

28 червня в Лондоні пройдуть торги аукціонного дому Christie’s, один з лотів якого покликаний зібрати допомогу для України. Це робота зірки сучасного мистецтва Джеффа Кунса Balloon Monkey (Magenta) – "Мавпа з повітряних куль (пурпурова)" з колекції Віктора та Олени Пінчуків. Ефектна, монументальна, ростом з людину скульптура з неіржавкої сталі була створена у 2006–2013 роках і подібна до повітряної кулі – повторюваний образ у творчості Кунса ще з 1979 року. "Мені завжди подобалися об’єкти, які містять повітря, тому що вони дуже антропоморфні", – каже Кунс.

Зібрані кошти спрямують, зокрема, важкопораненим під час війни військовикам і цивільним громадянам, які потребують термінового протезування, лікування та реабілітації для відновлення якості життя. Уособлюючи дитячу невинність і радість, Balloon Monkey (Magenta), яка подобається і дітям, і дорослим, є монументальним символом надії та солідарності з тими військовими та цивільними чоловіками, жінками й дітьми в Україні, які зазнали жахливих втрат.

Реклама

У 2008 році цей витвір установив рекорд серед продажу робіт Джеффа Кунса – 25,7 мільйона доларів. Робота з колекції Пінчуків виставлятиметься на площі Сент-Джеймс, поруч зі штаб-квартирою Christie's у Лондоні, де відвідувачі можуть побачити її з 14 червня до 3 липня.

Помаранчева "Мавпа з повітряних куль" у Нью-Йорку

Balloon Monkey (Margenta) – одна з п’яти унікальних версій Balloon Monkey, кожна з яких виготовлена в іншому кольоровому покритті.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.