До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Що дивитися та слухати на фестивалі Bouquet Kyiv Stage 2024

З 15 до 18 серпня включно в Софії Київській відбудеться щорічний фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage. У програмі виставка сучасного мистецтва та кримськотатарського костюма, музичні концерти, вистави та кіно, які в серці Києва об’єднають Харків, Одесу, Херсон, Миколаїв, а також Крим.

Фестиваль Bouquet Kyiv Stage

Виставка "Мистецтво — вища форма надії"

З 15 серпня по 15 вересня, Хлібня

Реклама

Виставка об'єднає роботи 23 митців, які під час вторгнення продовжують працювати у своїх рідних містах: Київ, Харків, Одеса, Дніпро, Миколаїв, Суми. "Назва проєкту відсилає до фрази німецького митця Герхарда Ріхтера і точно передає настрої сьогодення", — зазначає в інтерв'ю виданню Kyiv Daily кураторка проєкту, засновниця галереї ТриптихАрт Тетяна Савченко.

Учасники виставки: Бабак Олександр, Вітик Макс, Гедзеєвич Станіслав, Гідора Ганна, Гуренко Андрій, Гусєв Ігор, Зоркін Константин, Касьяненко Катерина, Корнієвський Сергій, Криволап Ганна, Кузнєцова Поліна, Литвиненко Олексій, Макарська Олександра, Мамсіков Максим, Наразян Вачаган, Петров Вадим, Покиданець Віктор, Потапєнков Ед, Трандафір Наталія, Трофименко Олеся, Цой Андрій, Шерешевський Владислав, Шкарупа Валерій.

Фото: Bouquet Kyiv Stage

Виставка "Кримська ідентичність"

З 18 серпня по 18 вересня, Будинок митрополита

Виставка національних костюмів та прикрас "Кримська ідентичність" дасть можливість зануритися в культуру кримськотатарського народу. В експозиції — одяг, взуття, головні убори та покривала, відтворені майстрами на основі історичних джерел, музейних експонатів та дослідження прикладного мистецтва. Окрема частина експозиції — весільне вбрання ХІХ століття, яке відтворює весільний обряд кримськотатарської сім'ї, що складається з трьох поколінь.

Концерт "Місто Марії"

16 серпня

Масштабний концерт оркестру "Ренесанс" Маріупольської філармонії присвячено музиці Донецького регіону. На концерті прозвучить програма, яка охоплює музику композиторів Донецької області, а також унікальні нові твори. Серед них — твір-реквієм "Місто Марії" Золтана Алмаші, "Не твоя війна" Богдани Фроляк, написаний на основі пісень гурту "Океан Ельзи", "Токата" Володимира Стеценка тощо.

В оркестрі Маріупольської філармонії, який цьогоріч святкує своє 35-річчя і зараз працює в Києві, сьогодні працюють музиканти з Луганської філармонії, а також із Сєвєродонецька, Харкова, Миколаєва, Кривого Рога та Запоріжжя. Оркестр виступить під орудою диригента Василя Крячка.

Перформанс "Ярослав та Інгігерда: Life Story — Love Story"

16 серпня, 20.30

Музичний перформанс "Ярослав та Інгігерда: Life Story — Love Story" розповідає про шлюб князя Ярослава Мудрого та шведської принцеси Інгігерди, який сприяв розквіту Київської Русі — її державності, економіки, культури, дипломатії — та встановив потужні багатовікові зв'язки між Київською Руссю та Європою. Спеціально для проєкту "Ярослав та Інгігерда" композитор Максим Коломієць написав музику, а мисткині Аліна та Каріна Гаєви створили автентичні художні образи, базуючись на історичних матеріалах, наданих науковими співробітниками Софії Київської.

Перформанс представить акторка Катерина Кірстень, live-імпровізація — Дмитро Радзецький. Проєкт ініційовано культурним центром "Дом Майстер клас".

Вистава "РАЙко"

17 серпня

Фото: Bouquet Kyiv Stage

Театральна майстерня режисерки Олени Лазовіч представляє виставу, присвячену мисткині Поліні Райко — однієї з найяскравіших представниць українського наївного митецтва. У 2023 році її будинок-музей на Херсонщині було підтоплено через підрив Каховської ГЕС. Вистава є поєднанням вербатіму (документальний театр) бабусь із різних куточків України та монологи самої Поліни Райко. Згадуючи минуле, героїні вистави відповідають на головне питання: "Що таке Рай і як до нього прийти".

Концерт "Моління тепле"

18 серпня

Національний камерний ансамбль "Київські солісти" під орудою диригента Володимира Сіренка представить на фестивалі музику сучасних українських композиторів — Валентина Сильвестрова та Вікторії Польової. У концерті візьме участь відомий український піаніст Євген Громов, який виконає твори Валентина Сильвестрова, та відома сопрано Христина Бедзір із новим твором Вікторії Польової "Моління тепле".

Показ фільму "Коріння"

17 серпня

Фото: Bouquet Kyiv Stage

У межах кінопрограми на фестивалі покажуть фільм молодої режисерки Лілі Савицької "Коріння". Лілія — режисерка й акторка, випускниця канадського кінофакультету в UBC, яка після початку повномасштабного вторгнення повернулася в Україну. "Коріння" — експериментальний танцювальний фільм, що досліджує емоційні стадії розриву з домом. Фільм присвячений людям з усього світу, які через війну та конфлікти почали довгу подорож, пошуки того, де і як можна продовжувати життя.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.