До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Щербенко Арт Центр оголосив фіналістів конкурсу МУХі 2019

Щербенко Арт Центр оголосив список фіналістів конкурсу молодих українських художників (МУХі) 2019. Виставка 12 фіналістів відбудеться вже в жовтні в Національному музеї Тараса Шевченка, де можна буде побачити нові проєкти художників: Оксани Казьміної, Петра Армяновського, Світлани Бедаревої, Андрія Достлєва і Лії Достлєвої, Поліни Карпової, Яреми Малащука і Романа Хімея, Олександри Совтисік, Станіслава Холодних, Антона Шебетка, Аліни Якубенко, EtchingRoom1, fantastic little splash. Фіналістів обрали з 255 заявок з усієї України, а також Європи.

We were here, проєкт Антона Шебетка

Марія Куликовська, художниця і експерт МУХі 2019, розповідає: "У близько 70% заявок – розповідь про "себе". "Хто я?", "Де я?", "Де моє місце?" і "Як я можу бути почутою/им?". Практично всі роботи так чи інакше відсилали або до проблем несформульованого суспільства, до пострадянських травм або ж були про повний відхід від всіх цих проблем в себе і самокопання. Було багато гучних заяв про те, що мистецтво – панацея від усіх проблем у суспільстві. Дуже багато спроб висловитися на тему Криму чи Донбасу, але більша частина ідей/проєктів досить поверхнева, напевно, через фізичну відстороненість від цих питань і бажання просто зловити гостру тему, на яку можна нанизати свою власну безпорадність перед усім цим. Дуже багато заявок на феміністські роздуми і висловлювання про свої особисті травми. Я б сказала, що є дві основні теми, які в підсумку зливаються в одну – тіло і конфлікт".

Реклама
Проєкт художника fantastic little splash

Переможець отримає премію 40 000 гривень і можливість реалізувати свій проєкт у "Щербенко Арт Центрі" 2020 року. Також будуть два призери, які отримають премії по 15 000 гривень і підтримку в реалізації власного проєкту. За словами галеристки і ініціаторки конкурсу Марини Щербенко, лауреатка спеціальної премії минулого конкурсу Марія Прошковська після конкурсу МУХі реалізувала персональний проєкт у резиденції Futura Air у Празі.

Робота Світлани Бедаревої

Виставка фіналістів проходитиме в Національному музеї Тараса Шевченка з 17 жовтня по 10 листопада. Проєкт реалізований за підтримки Українського культурного фонду.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.