До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Роботу Демієна Герста, присвячену Україні, покажуть на Венеційській бієнале

Нова робота відомого художника Демієна Герста під назвою Sky Over Corn Field присвячена Україні та нашій боротьбі за свободу. Її покажуть на бієнале у Венеції, що розпочнеться вже 23 квітня та стане частиною української виставки "Це Україна: Захищаючи свободу". Цей спільний проєкт PinchukArtCentre, Офісу Президента та Міністерства культури та інформаційної політики відбудеться в межах офіційної паралельної програми 59-ї Міжнародної мистецької виставки La Biennale di Venezia. Виставка триватиме в Scuola Grande della Misericordia у Венеції з 23 квітня по 7 серпня 2022 року.

Damien Hirst, Sky Over Corn Field, 2022, приватна колекція; фото artnews.com

Масштабна виставка, яку створили буквально за 4 тижні, стане важливою художньою розмовою про Україну, її культуру та роль у сучасному світі. У виставці візьмуть участь як усесвітньо відомі художники – Демієн Герст, Марина Абрамович, JR, Такаша Муракамі, так і українські митці – Микита Кадан, Леся Хоменко, Євгенія Бєлорусець та інші. Також буде представлено історичне українське мистецтво, зокрема роботи Марії Приймаченко.

Реклама

"Сьогодні в Україні триває війна за її свободу, – кажуть організатори. – У відповідь на дискредитаційні заяви щодо її культурного та історичного коріння, наш намір, що зумовлює формат нашої присутності на La Biennale di Venezia цього року, — стверджувати протилежне. Ми презентуємо роботи сучасних українських художників і художниць, а також контекстуалізуємо українську історію й культуру за підтримки міжнародних митців і мисткинь.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.