До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Плани на вихідні: де в Києві побачити портрети Катрін Деньов і Шарлотти Генсбур

25 чорно-білих портретів найвідоміших актрис французького кіно – від Катрін Деньов та Ізабель Юппер до Шарлотти Генсбур і Ванесси Параді – прямо зараз можна побачити в Києві, в Національному музеї Тараса Шевченка. "Актриси" – так лаконічно називається виставка знаменитого паризького фотографа Кейт Баррі, яку до Києва привіз "Французький інститут" спільно з сином фотографа Романом Кермадеком.

Кейт Баррі – донька легендарної актриси Джейн Біркін та композитора Джона Баррі, які прожили разом буквально кілька років. Вона починала свою кар'єру в кіно, але в підсумку стала фотографом та прославилася як автор портретів дів французького кіно. Кейт Баррі знімала для безлічі видань – від Vogue до Telegraph Magazine, оформляла обкладинки для альбомів музикантів – наприклад, Карли Бруні-Саркозі. У 2013 році Кейт трагічно загинула у віці 46 років, випавши з вікна свого будинку в Парижі.

Реклама

Критики називають роботи Баррі меланхолійними та інтимними – фотограф зображує своїх героїнь так, як їх ніколи не покажуть в медіа. Своїх знаменитих героїнь вона знімала в максимально камерній обстановці – вдома, в ліжку, в затишних паризьких кафе.

Виставка пройде з 26 жовтня по 14 листопада в музеї Шевченка.

Фото: Institut francais Ukraine

Читайте також:

15 найскандальніших фото іменинника Гельмута Ньютона

Скандал, скандал: виставка фотографій Vogue Italia в Мілані

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.