До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Одеський художній музей приєднався до світової ініціативи #MuseumFromHome

Психологи радять не ставитися до карантину легковажно — і розуміти, що певну соціальну ізоляцію задля безпеки доведеться дотримувати ще не один тиждень. Підлаштовуються під це й культурні організації, винахідливо налагоджуючи роботу в онлайновому режимі й придумуючи нові, інтерактивні формати. Провідні світові музеї, від Лувру до Британського музею в Лондоні, оперативно перейшли на віртуальні тури й онлайн-екскурсії. Не поступаються й українські колеги — днями Одеський художній музей, яким керує художник Олександр Ройтбурд, приєднався до всесвітньої музейної ініціативи #MuseumFromHome.

"Поки Одеський художній тимчасово зупинив обслуговування відвідувачів на час карантину, команда музею й далі працює, — розповідає про плани на карантин заступниця директора з розвитку Олександра Ковальчук. — Щодня під хештегом #OFAMFromHome виходять пости про роботи з колекції музею на наших сторінках у Facebook та Instagram. Крім того, ми вже запрошуємо відвідати наш музей, не виходячи з дому, — за допомогою віртуального 3D-туру. І готуємо віртуальний тур новою виставкою # СуворіТаСтильні, яку відкрили буквально в день закриття музею на карантин". Виставка присвячена суворому стилю в живописі 60-х років.

Реклама
Робота Теофіла Фраєрмана з колекції Одеського музею

Також директор музею Олександр Ройтбурд проведе екскурсію виставкою — її буде записано на відео й викладено на YouTube-каналі. За словами Олександри Ковальчук, на каналі вже доступні понад 10 відеолекцій від українських художників, кураторів, музейників і філософів — такий формат теж став органічною частиною #OFAMFromHome. Що стосується онлайн-екскурсій, у п’ятницю, 20 березня, о 15:00 наукова співробітниця Юлія Бердіярова проведе першу оглядову онлайн-екскурсію, яку транслюватимуть у соцмережах. А з наступного тижня щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці о 15:00 триватимуть онлайн-екскурсії залами від співробітників. Повний розклад онлайн-екскурсій з’явиться на сторінках і сайті Одеського художнього наступного тижня. Стежте за новинами.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.