До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Новий рік у Києві: 4 виставки, які варто побачити на свята

Птахи і квіти. Виставка Дар'ї Кольцової

з 21 грудня по 20 січня в Port Creative hub

Про свободу і несвободу розмірковує в своєму новому проекті Дар'я Кольцова – одна з найсміливіших і найцікавіших молодих українських художниць. На виставці можна побачити керамічні скульптури і чорно-білі колажі, створені з ксерокопій власного тіла художниці. "У традиційному сприйнятті" художник "- людина, яка малює, – розповідає Дарина. – Так, називаючи себе художницею, я постійно стикаюся з тим, що від мене очікують, що я повинна традиційно малювати і зображати, що мене ніколи не цікавило. Працюючи переважно з перформансом і інсталяцією, я постійно відчувала тиск цієї вимоги. Серед встановлених суспільством правил я вирішила знайти можливість бути вільною. Так, почала експериментувати з різними техніками створення фігуративного зображення на межі перформансу, однією з яких стало ксерокопіювання власного тіла – ніби "малювання" світлом.

Реклама
Невидиме. Марія Примаченко

з 21 грудня по 21 січня у музеї Тараса Шевченка

У яскравий, фантастичний, чудовий світ картин Марії Примаченко можна зануритися на виставці в музеї Шевченка, яка буде працювати всі січневі канікули. Проект нестандартний: музей Шевченка показує зворотню сторону картин Приймаченко, яка не менш цікава за лицьову. На зворотному боці своїх картин Марія Примаченко також створювала цілий світ: вона писала там зворушливі дитячі наївні прислів'я і приказки, які часто вигадувала сама.

"Бойчукізм"

З 7 грудня по 21 січня у Мистецькому Арсеналі

<b>бойчукизм</b>

Одна з найочікуваніших виставок року – проект, присвячений художникам-бойчукістам у Мистецькому Арсеналі. Бойчукісти – реформатори українського мистецтва, які працювали в 1910-1930 роки і стали знаменитими на весь світ. Напрямок названо в честь Михайла Бойчука – художника з Тернополя, який здобув освіту в кращих університетах Відня, Парижа і Мюнхена і на початку 20-го століття здивував Європу новим стилем, так званим українським монументалізмом. Бойчук і його послідовники за життя переслідувалися і були заборонені, тому виставка в Арсеналі – спроба зібрати пазл з фрагментів. На виставці можна побачити 300 робіт – Михайла Бойчука, Івана Падалки, Сергія Колоса, а також проекти сценічних декорацій та ескізи театральних костюмів.

"Місто Ха"

З 16 грудня по 18 лютого у Національному художньому музеї

<b>город харьков</b>

Авангардне мистецтво Харкова за останні 100 років – тема нової виставки в Художньому музеї. Її герої – метри, зірки харківської сцени, а також молоді художники: Борис Михайлов, найвідоміший український фотограф у світі, Сергій Братков та Павло Маков, стріт-арт художник Гамлет Зіньковський, Роман Мінін, Аліна Клейтман. Чому саме Харків? Протягом всього 20-го століття Харків був (і продовжує залишатися) генератором креативних ідей: у 1920-ті це були ідеї літературні, пізніше прорив зробили інженери-конструктивісти, а в кінці 1960-х найяскравішим явищем стала харківська школа фотографії, яку очолив Михайлов.

Читайте також:

5 головних театральних прем'єр цієї зими

Підсумки Art Basel Miami: 5 художниць, за якими варто стежити

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.