До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Не пропустити: 5 найкращих виставок у Києві

У Києві одночасно відкриються декілька виставок – молодого художника, хулігана Романа Михайлова; фіналістів конкурсу МУХі Марини Щербенко та японського мистецтва .

Виставка фіналістів конкурсу молодих художників МУХі 2017

з 9 по 25 листопада в музеї Тараса Шевченка

Реклама

<b>Щербенко выставки</b>

Ушосте куратор Марина Щербенко проводить конкурс МУХі, який дає яскравий зріз того, що відбувається у молодому українському мистецтві. В цьому році у МУХі дуже сильний шортлист: у ньому та одна з найзагадковіших та скандальних художниць Kinder Album зі Львова, та добре відомий за своїми стрит-арт роботами Сергій Радкевич, лауреат премії Pinchuk Art Centre Prize 2011 року, та автор зухвалих перформансів Микола Карабіновіч з Одеси. В кінці листопада журі вибере переможця, який отримає премію 40 000 гривень, участь у художній резиденції в Чехії та можливість реалізувати свій проект у просторі Щербенко Арт Центру в 2018 році.

"Уявний путівник. Японія"

З 9 листопада по 17 грудня в Мистецькому Арсеналі

<b>Япония выставка</b>

Як ми уявляємо собі Японію, що знаємо про її мистецтво? Кімоно, сакура, самураї, чайна церемонія? Це – штампи, які мало що говорять про сучасну країну, а тим часом Японія – одна з найбільш високотехнологічних країн світу, чиї художники – зірки медіа-арту по всьому світу. Суміші традиційного та суперсучасного присвячена виставка, яка відкривається в Мистецькому Арсеналі – "Уявний путівник. Японія". На виставці покажуть роботи сучасних японських художників, а також експонати з музеїв Одеси, Києва, Львова. Працюватиме в Мистецькому Арсеналі й інтерактивний простір: можна буде зробити селфі в кімоно, навчитися малювати комікси манга та писати ієрогліфи.

"Страх". Проект Романа Михайлова

З 9 по 19 листопада в галереї "Лавра"

<b>Рома Михайлов выставки</b>

"Страх" – виставка яскравого молодого художника Романа Михайлова, двічі номінанта на премію PinchukArtPrize, переможця в конкурсі UK / RAIN в Лондонській галереї Saatchi, учасника спеціального проекту ArtVilnius-2017. Чим би не займався Роман: політичними перформансами, колажами, скульптурами, живописом, графікою – його проекти завжди вирізняє щирість, відверта, майже дитяча. "Мій проект – про страхи сучасного суспільства", – говорить художник про виставку "Страх". – Я створив серію живопису, багаторазово зображуючи оголену фігуру на тлі зеленого поля. Обличчя втікача спотворене жахом. У панічному нападі він тікає від джмеля, що переслідує його. Джміль – символ параної, фобії, нав'язливої думки, яка робить наше життя нестерпним. Для мене це особиста історія й результат моїх спостережень за навколишнім суспільством".

"Dance, Dance, Dance"

З 10 листопада по 10 грудня в BURSA Gallery

10 листопада в Києві відкривається новий арт-простір – BURSA Gallery, скерований на підтримку молодих художників з пострадянських країн. Перша виставка має всі шанси стати подією: вона називається Dance, Dance, Dancе, присвячена культурі рейву та явно підкине черговий привід для розмов про те, що Київ – нібито новий Берлін. У фокусі виставки – пострадянська танцювальна сцена як символ соціальних й політичних трансформацій, які відбуваються в Росії, Україні, Грузії й інших країнах колишнього СРСР. Учасники виставки – художник Вова Воротньов, фотограф Мішка Бочкарьов і режиссери Ярема Малащук і Роман Химей, які неодноразово співпрацювали з Vogue.ua, Марія Городецька з Великої Британії та інші.

Над відео працювали: Vitalik Melnikov, Kristina Podobed, Masha Reva, Lera Polyanskova, Maksim Robotov, Ivan Svitlychnyi, Viktoria Sklyarskaya, Liza Yarynovskaya

"Лабіринти Аксініна"

З 8 листопада по 10 грудня в Національному художньому музеї

<b>худ музей</b>

У центрі нової виставки в Художньому музеї – культовий андеграундний художник Олександр Аксінін зі Львова, якого називали "львівським Дюрером". Аксінін був важливою фігурою львівської тусовки 80-х, дружив з представниками радянського авангарду – Іллею Кабаковим, і встиг створити понад 300 графічних робіт, в тому числі й за мотивами улюбленої літератури – наприклад, у нього є серія за мотивами "Аліси в країні чудес" та "Пригод Гуллівера". В одному з залів можна буде побачити інсталяцію молодих українських художників Івана Світличного та групи SVITER, учасників Венеційської бієнале, на тему творчості Аксініна.

Читайте також:

15 найскандальніших фото іменинника Гельмута Ньютона

Які серіали дивитися в листопаді

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.