До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Усе, що потрібно знати про новий музей Fondazione Prada

Архітектор Рем Колхас побудував мінімалістичну 8-поверхову вежу – це новий музей на території Fondazione Prada на півдні Мілана. Відкриття 20 квітня.​

Завдяки новому будинку, Fondazione Prada, що розташувався на території колишнього винно-коньячного заводу, тепер стане найбільшою приватною галереєю в Європі. Загальна площа музею досягла 20 тисяч квадратних метрів.

Реклама

У новому музеї об'єднають мистецтво і розваги: на перших шести поверхах розміститься постійна колекція фонду (в основному це італійські та європейські художники XX-XXI століть), а також нові арт-проекти. На верхніх двох – ресторан. На даху вежі буде бар з панорамним виглядом на місто. З італійського Torre перекладається як вежа – в Prada сподіваються, що новий музей буде виділятися на горизонті Мілана і привертати увагу. З боку здається, що вежа має неправильну форму – внизу вона прямокутна, а вгорі – трапецієподібна. Така архітектура, за задумом зоряного архітектора Рема Колхаса, висловлює філософію самого модного будинку: експеримент, втеча від застиглої картинки.

Поки в Torre тільки готують нові проекти, велика виставка відкривається в культурному центрі Fondazione Prada в Шанхаї. Галерея в історичному особняку Ронг Чжай початку 20 століття працює в Шанхаї з минулого року. У 2017 році тут показали круїзну колекцію Prada, а 23 березня в галереї відкривається виставка, присвячена Риму. Виставка "Рим. 1950-1965" досліджує мистецтво і культурну атмосферу італійської столиці в період після Другої світової війни. На "уламках" війни Італія будує новий світ – не тільки економічний, але й художній, радикальний і сучасний. У центрі виставки – ключові художники епохи: художники Афро Базальделла, Карла Аккарді, Антоніо Санфіліппо.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.