До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Особисті речі П'єра Берже виставлені на аукціон Sotheby's

Права рука і багаторічний партнер Іва Сен-Лорана, сірий кардинал Yves Sain Laurent, помер на 86-му році життя в Сен-Ремі-де-Прованс у вересні 2017 року. Свій останній проект П'єр присвятив також Сен-Лорану – це музей, присвячений творчості дизайнера, який відкрили у жовтні 2017 року у Марракеші.

Месьє Берже залишив позаду себе справжню скарбницю з творів мистецтва, меблів і книг у своїх чотирьох будинках у Франції і Марокко. Аукціонний Дім Sotheby's в Парижі виставить лоти з цієї колекції в грудні 2018-го, при цьому, доходи від продажів спрямують до Фонду П'єра Берже –Yves Saint Laurent & Fondation Jardin Marjorelle. Аукціон складатимуть 1000 лотів (від давнини до сучасного мистецтва, в тому числі східні картини, антикварні меблі та ісламські, африканські і азіатські орнаменти), кожен з яких відображає бездоганний смак П'єра Берже і широке коло його інтересів.

Реклама
Portrait of the Artist, Бернар Бюффе

Найцікавішими творами в колекції є 10 картин експресіоніста Бернара Бюффе, колишнього партнера П'єра, з яким він жив до тих пір, поки не зустрів Сен-Лорана. Видатний бібліофіл Берже також зібрав безліч книг і рукописів, датованих від XV століття в своїй легендарній бібліотеці. Аукціон запланований на грудень 2018 року.

Книга "Опис рослин", Леонарт Фукс, 1542 рік

За матеріалами tatler.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.